Πρόσφατα, η Samsung πραγματοποίησε επίδειξη στην έκθεση Society of Information Displays (SID) 2018 του πρωτότυπου μίας συσκευής που διέθετε οθόνη που χρησιμοποιεί δόνηση και οστική αγωγιμότητα (για τη μεταγωγή του ήχου μέσω της επαφής) καθιστώντας την ύπαρξη του ακουστικού περιττή.

Στο βίντεο που ακολουθεί μπορείτε να ακούσετε την εκπρόσωπο της Samsung να μιλάει για την τεχνολογία οθόνης “Sound on Display” σε μία συσκευή που μοιάζει με ένα Galaxy S9+(η εκπρόσωπος μάλιστα αστειεύτηκε λέγοντας πως πρόκειται για την οθόνη του Galaxy S10). Νοτιοκορεάτικες ιστοσελίδες πάντως αναφέρουν πως η τεχνολογία δεν θα αργήσει να μετατραπεί από "ιδέα" σε προϊόν, αφου τόσο η Samsung, όσο και η LG είναι έτοιμες να εκμεταλλευτούν εμπορικά τις “sound-emitting οθόνες OLED” χρησιμοποιώντας τη τεχνολογία τόσο στις δικές τους ναυαρχίδες όσο και σε άλλων κατασκευαστών.

Στη συγκεκριμένη περίπτωση με το πρωτότυπο στο βίντεο έχουμε να κάνουμε με οθόνη 6,2 ιντσών. Το transmission bandwidth λέγεται πως βρίσκεται μεταξύ 100 ~ 8000Hz, και χάρη στην προηγμένη τεχνολογία δόνησης, ο χρήστης θα μπορεί να ακούσει καθαρά αν τοποθετήσει το αυτί του σε μία σχετικά μεγάλη περιοχή στο πάνω μισό τμήμα της οθόνης (εκεί που βρίσκεται το στρογγυλό σύμβολο).

H vivo μόλις ανακοίνωσε δύο συσκευές με μία παρόμοια τεχνολογία, που ονόμασε Screen Casting, τα NEX S και NEX A. Και η LG όμως έχει διαθέσει προϊόν στην αγορά με “sound-emitting” οθόνη: την σειρά OLED TVs Crystal Sound. Τώρα, το επόμενο βήμα για την LG είναι βεβαίως να φέρει τη τεχνολογία και στα κινητά της τηλέφωνα.     

PhoneArena

  • Like 3