Το Android 11 tablet της Samsung θα κυκλοφορήσει τον Ιανουάριο του 2022 και θα προσφέρει 10% καλύτερες επιδόσεις σε σύγκριση με το Tab A7.

Η Samsung παρουσίασε την περασμένη Τετάρτη το Galaxy Tab A8, ένα νέο tablet 10.5’’ για την mid-range κατηγορία και το οποίο διαθέτει λειτουργικό σύστημα Android 11. Είναι ουσιαστικά ο διάδοχος του Galaxy Tab A7 και αναμένεται να κυκλοφορήσει τον Ιανουάριο του 2022. Ακόμη δεν έχει υπάρξει επίσημη ανακοίνωση της τιμής του A8 αλλά το A7 επί του παρόντος ξεκινά από τα 200€ περίπου.

Για το Galaxy Tab A8, η Samsung χρησιμοποίησε μία οθόνη 10.5’’ με ανάλυση 1920 x 1080 pixels και αναλογία διαστάσεων 16:10, με την οποία ο χρήστης θα μπορεί να βλέπει περισσότερα καθώς εργάζεται. Επίσης, αναβαθμισμένα είναι ο επεξεργαστής και τα γραφικά του tablet, με τις επιδόσεις να είναι αυξημένες κατά 10%, όπως ανέφερε η Samsung στην ανακοίνωση.

Ενώ η μνήμη RAM και ο αποθηκευτικός χώρος στο Tab A7 φτάνους έως τα 3GB και τα 64GB αντίστοιχα, το Tab A8 αναμένεται να είναι διαθέσιμο με έως 4GB μνήμη RAM και 128GB αποθηκευτικού χώρου. Θα υπάρχει επίσης διαθέσιμη υποδοχή κάρτας microSD με υποστήριξη έως και 1TB.

Ακόμη, κάποια χαρακτηριστικά θα μεταφερθούν από το A7 στο A8, όπως το σύστημα τετραπλών ηχείων με υποστήριξη Dolby Atmos, η υποδοχή ακουστικών, οι κάμερες των 8MP και 5MP αλλά και η μπαταρία των 7.040mAh. Διαθέτει επίσης Wi-Fi 5 (802.11ac), Bluetooth 5.0 και LTE συνδεσιμότητα σε συγκεκριμένες εκδόσεις.

Αν και το iPad της Apple συνεχίζει να ηγείται στην αγορά των tablets, η Samsung είναι ένας από τους ελάχιστους κατασκευαστές Android tablet. Το Galaxy Tab A8 θα μπορούσε δυνητικά να προσφέρει στους καταναλωτές μία οικονομικότερη εναλλακτική λύση iPad που θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί τόσο για ψυχαγωγία όσο και για απομακρυσμένη εργασία ή εκπαίδευση.

  • Like 3