Το Samsung Galaxy Unpacked, το επίσημο event της νοτιοκορεάτικης εταιρίας για την παρουσίαση νέων προϊόντων, ξεκινάει στις 21:00 το βράδυ στις 11 Φεβρουαρίου και αναμένεται να είναι άκρως ενδιαφέρον.

Αν και βρισκόμαστε κάποιες ώρες πριν τις επίσημες ανακοινώσεις, τα προϊόντα που θα παρουσιαστούν είναι λίγο-πολύ γνωστά. Εκτός λοιπόν από τα κορυφαία smartphone της Samsung για το 2020, Galaxy S20 Series, αναμένεται να παρουσιαστούν το αναδιπλούμενο Galaxy Z Flip όπως επίσης και τα ασύρματα ακουστικά Galaxy Buds. Φυσικά δεν γνωρίζουμε αν έχει ετοιμάσει κάτι επιπλέον η Samsung με τις τελευταίες ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες να κάνουν λόγο για ένα έξυπνο ηχείο το οποίο θα ενσωματώνει την έξυπνη βοηθό Bixby.

Samsung Galaxy S20 Series

s20-photo2.jpg.459428c7857c3a2068a4473e9834c7a7.jpg

Σύμφωνα με πληροφορίες που έχουν βρει το δρόμο τους προς τη δημοσιότητα τον τελευταίο καιρό, το Galaxy S20 θα αποτελείται από 3 διαφορετικά μοντέλα. Το βασικό S20, το μεγαλύτερο S20 Plus αλλά και το premium μοντέλο S20 Ultra, το οποίο θα αντικαταστήσει και το S10 5G της προηγούμενης χρονιάς. Και αν αναρωτιέται κανείς, είναι σχεδόν σίγουρο ότι η Samsung θα παραλείψει εντελώς τα S11 έως και S19, πηγαίνοντας απευθείας στην ονομασία S20.

Τα smartphones αναμένεται να είναι εξοπλισμένα με επεξεργαστή της Qualcomm Snapdragon 865 στις ΗΠΑ, κάτι το οποίο ενδεχομένως να φέρει και την υποστήριξη 5G. Παράλληλα, η Samsung θα χρησιμοποιήσει τον Exynos 990 σε όλες τις υπόλοιπες αγορές, το οποίο θα φέρει υποστήριξη τόσο για 4G όσο και 5G δίκτυα.

Η οθόνη στα S20 λέγεται πως θα έχει ρυθμό ανανέωσης 120Hz αν και οι φήμες αναφέρουν πως η λειτουργία αυτή θα είναι διαθέσιμη μόνο σε ανάλυση 1080p. Κάτι που σημαίνει πως σε ανάλυση 1440p ο χρήστης θα περιορίζεται στα 60Hz. Επίσης, το notch μεταφέρθηκε στη μέση της οθόνης, όπως είδαμε δηλαδή και στο Note 10.

Στο πίσω μέρος θα έχουμε τετραπλό σύστημα κάμερας το οποίο θα αποτελείται από αισθητήρες 12MP (η βασική κάμερα), 64MP (τηλεφακός), 12MP (υπερ-ευρυγώνιος φακός) αλλά και τον 3D αισθητήρα βάθους. Την ίδια στιγμή λέγεται πως η απλή έκδοση του S20 δεν θα έχει τον αισθητήρα βάθους ToF (Time of Flight).

Με τα 5G δίκτυα να είναι κατά πάσα πιθανότητα διαθέσιμα σε όλη τη σειρά S20, το premium μοντέλο S20 Ultra, εξοπλίζεται με χαρακτηριστικά που όντως θα το κάνουν να ξεχωρίσει από τα υπόλοιπα. Έτσι λοιπόν θα έχει μεγαλύτερη μπαταρία στα 5000mAh, μεγαλύτερη οθόνη στις 6,9’’ αλλά και μνήμη RAM που θα φτάνει τα 16GB. Αλλά το βασικότερο πλεονέκτημά του θα είναι η κάμερα η οποία θα έχει ανάλυση 108MP και ενδέχεται να έχει λειτουργία ζουμ 100x. Λειτουργία την οποία η Samsung ονομάζει Space Zoom.

Samsung Galaxy Z Flip

Μαζί με τα S20, το event θα περιλαμβάνει και το αναδιπλούμενο Galaxy Z Flip, με τη Samsung μάλιστα να προχωρά σε μια ασυνήθιστη κίνηση, προβάλοντας διαφήμιση της συσκευής τις πρώτες πρωινές ώρες κατά τη μετάδοση των Oscars. Χωρίς να  υπάρχει ακόμα επίσημη ανακοίνωση του νέου αναδιπλούμενου smartphone, η Samsung υπόσχεται ότι αύριο θα δώσει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες για τη συσκευή.

Σε αντίθεση με το Galaxy Fold, το Z Flip ουσιαστικά διπλώνει στη μέση για να καταλαμβάνει λιγότερο χώρο, με παρόμοιο τρόπο όπως το Motorola Razr. Δεν είναι όμως μόνο ο τρόπος που διπλώνει η μεγάλη αλλαγή στο Z Flip, αφού αυτό αναμένεται να είναι το πρώτο αναδιπλούμενο της Samsung με γυάλινη οθόνη OLED η οποία θα είναι κοντά στις 6.7’’ με αναλογία απεικόνισης 22:9. Θα εξοπλίζεται επίσης με επεξεργαστή Snapdragon 855, 8GB RAM και 256GB αποθηκευτικό χώρο. Τηλέφωνο το οποίο δεν θα υποστηρίζει δίκτυα 5G όπως επίσης και δεν θα διαθέτει θύρα 3.5mm για ακουστικά.

Αναφορικά με την τιμή του, αυτή θα είναι κοντά στα $1400. Αν και φαίνεται ακριβό, είναι πιο οικονομικό από το Motorola Razr στα $1499 αλλά και το Galaxy Fold στα $1980.

Samsung Galaxy Buds Plus

galaxy-buds.jpg.ff70b2e99647e57370038a4237e6ea79.jpg

Η Samsung αναμένεται να παρουσιάσει και τα Galaxy Buds Plus στο event της 11ης Φεβρουαρίου. Τα νέα ασύρματα ακουστικά τα οποία αν και μοιάζουν αρκετά με τα Galaxy Buds που υπάρχουν ήδη στην αγορά, λέγεται πως θα έχουν μεγαλύτερη αυτονομία που θα φτάνει τις 11 ώρες, συγκριτικά με τις 6 που έχουν τώρα.

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει πληροφόρηση αναφορικά με την τιμή τους, ανεπίσημες πηγές αναφέρουν όμως πως αυτή θα κυμανθεί στα ίδια επίπεδα με αυτή της προηγούμενης γενιάς. Αν και πέρυσι η Samsung παρουσίασε στο Unpacked και δύο wearable συσκευές, δεν υπάρχουν μέχρι στιγμής πληροφορίες ότι θα κάνει το ίδιο και φέτος. Όπως δείχνουν τα πράγματα, την Τρίτη θα έχουμε ένα event το οποίο θα εστιάζει αποκλειστικά στα κορυφαία smartphones της Samsung, χωρίς να αποκλείεται κάποια έκπληξη, όπως η ανακοίνωση ενός έξυπνου ηχείου. H παρουσίαση ξεκινά στις 9.00μμ ώρα Ελλάδος ενώ η Samsung θα τη μεταδώσει ζωντανά μέσα από την επίσημη ιστοσελίδα της.

Μείνετε συντονισμένοι!