Ένα νέο ενδιαφέρον βίντεο δημοσίευσε η Samsung στο επίσημο κανάλι της στο YouTube, στο οποίο βλέπουμε τις νέες δυνατότητες του αισθητήρα ISOCELL 200 MP, ο οποίος τροφοδοτείται από το νέο chipset Snapdragon 8 Gen 3 της Qualcomm.

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει κάποιο smartphone στην αγορά με τέτοιο hardware, οπότε αυτό είναι ξεκάθαρα ένα teaser για το επερχόμενο Galaxy S24 Ultra.

Το Zoom Anyplace εντοπίζει αυτόματα τα θέματα σε ένα βίντεο, αλλά συνεχίζει επίσης να καταγράφει πλάνα σε full-frame και με zoom out ολόκληρου του σκηνικού. Αυτό σημαίνει ότι ο αισθητήρας ουσιαστικά επιτρέπει τη λήψη δύο 4K video stream, της περικομμένης περιοχής και μιας ολόκληρης του σκηνικού, επιτρέποντάς σας να αλλάξετε το καδράρισμα μετά τη λήψη. Η συγκεκριμένη λειτουργία θα μπορεί να ενεργοποιηθεί τόσο σε ζουμ 2x όσο και σε ζουμ 4x.

Επίσης στο βίντεο γίνεται αναφορά ότι ο νέος ISOCELL 200 MP αισθητήρας μπορεί να παρακολουθεί αυτόματα το κεντρικό θέμα κατά τη λήψη (πχ έναν άνθρωπο να κινείται) και να τον διατηρεί εστιασμένο σε πραγματικό χρόνο, καθώς κινείται στη σκηνή προς οποιαδήποτε κατεύθυνση, συμπεριλαμβανομένης της προσέγγισης του φακού. Όλα αυτά, διατηρώντας πάντα την 4K ανάλυση.

Το E2E (end-to-end) AI Remosaic είναι ένας νέος τρόπος επεξεργασίας εικόνας. Επί του παρόντος, ο αισθητήρας ISOCELL επεξεργάζεται τις φωτογραφίες διαδοχικά - χρώμα προς χρώμα, στρώμα προς στρώμα. Η νέα λύση είναι παράλληλη: το χρώμα, ο τόνος, η μείωση θορύβου, το HDR, το demosaicing, η ισορροπία λευκού και η διόρθωση του shading του φακού θα συμβαίνουν ταυτόχρονα.

Η βελτίωση αυτή θα αυξήσει την ταχύτητα λήψης κατά δύο φορές, οδηγώντας σε πιο γρήγορη επεξεργασία και καλύτερη ποιότητα εικόνας.

image.png.b30e9459e53c717a11e4ca84e0e74396.png

Η Samsung πάντως δηλώνει ότι όλα τα χαρακτηριστικά που εμφανίζει στο βίντεο είναι “ενδεικτικά” όμως το πιθανότερο σενάριο είναι να τα δούμε στην Ultra έκδοση του Galaxy S24 τον προσεχή Ιανουάριο σε επερχόμενο Unpacked event. Με βάση νεότερες ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, η Samsung θα στηριχθεί στην κορυφαία πρόταση της Qualcomm που μόλις ανακοινώθηκε, για τα ενδότερα του συγκεκριμένου μοντέλου.

  • Like 1