Αν και είμαστε ακόμα στον Σεπτέμβριο και έχουμε μερικούς μήνες ακόμα μέχρι την επίσημη παρουσίαση της νέας σειράς Galaxy S24, έχουν ήδη ξεκινήσει να κυκλοφορούν οι πρώτες φήμες και να έχουμε τις πρώτες διαρροές.

Ο γνωστός χρήστης του X με το ψευδώνυμο OnLeaks (κατά κόσμον Steve Hemmerstoffer) και η ιστοσελίδα SmartPrix δημοσίευσαν renders της νέας σειράς Galaxy S24 καθώς και ένα βίντεο και επομένως έχουμε μία καλή ιδέα για το τί περιμένουμε να δούμε στην επόμενη μεγάλη εκδήλωση Galaxy Unpacked από τη Samsung.

Στις εικόνες βλέπουμε μία συσκευή που έχει μεγάλες ομοιότητες με το Galaxy S23 χωρίς ωστόσο καμπύλες στις άκρες. Επίσης έχει παρόμοιας φιλοσοφίας αισθητική στο πίσω μέρος όσον αφορά τη διάταξη των καμερών και στην πρόσοψη, στο κέντρο του άνω τμήματος της εντελώς επίπεδης οθόνης υπάρχει μία οπή για την κάμερα για selfies.

Samsung-Galaxy-S24-SmartPrix-OnLeaks-1-1280w-720h.jpg.webp

Στο πλαίσιο διακρίνεται αρκετά έντονα η θέση των κεραιών UWB που αποτελούν μία αρκετά σημαντική αναβάθμιση για τα βασικά μοντέλα της σειράς, καθώς μέχρι σήμερα απουσίαζε η συνδεσιμότητα UWB (Ultra-WideBand wireless technology, χρησιμοποιείται συχνά για τον εντοπισμό αντικειμένων με το Apple AirTag να αποτελεί ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα αξιοποίησης της συγκεκριμένης τεχνολογίας). Το Galaxy S24 σύμφωνα με διαρροές θα έχει διαστάσεις 147 x 70,5 x 7,6 χιλ.

To Galaxy S24 Ultra δείχνει ότι οι επίπεδες οθόνες επιστρέφουν στη… μόδα σύμφωνα με την ιστοσελίδα SmartPrix και τον OnLeaks.

Με την πρώτη ματιά, το νέο Galaxy S24 Ultra δείχνει να είναι όμοιο με τα S23 Ultra και S22 Ultra ωστόσο αν κοιτάξετε προσεκτικά, η οθόνη δεν δείχνει να καμπυλώνει, αλλά μοιάζει να είναι επίπεδη (εκτός και αν μας γελούν τα μάτια μας και καμπυλώνει ανεπαίσθητα στις άκρες). Πιστεύουμε ότι η οθόνη είναι επίπεδη και πως η ψευδαίσθηση της ελαφριάς καμπύλης που παρατηρείται οφείλεται είτε στο πλαίσιο, είτε στο γυαλί 2.5D. Είναι πάντως δύσκολο να κρίνει κάποιος από τα renders.

Το Galaxy S24 Ultra αναμένεται να έχει διαστάσεις 162,3 x 79 x 8,7 χιλ. και βάρος περίπου 233 γρ. Το Galaxy S23 Ultra έχει διαστάσεις 163,4 x 78,1 x 8,9 χιλ., για να συγκρίνετε, και βάρος 234 γρ. Αυτό σημαίνει ότι το νεότερο μοντέλο είναι ελαφρώς κοντύτερο και φαρδύτερο και έχει σχεδόν το ίδιο πάχος. Η διαφορά στο βάρος, ενδέχεται να οφείλεται σύμφωνα με φήμες στη χρήση… Τιτανίου όσον αφορά το υλικό κατασκευής του πλαισίου, κάτι που δημιουργεί μία μικρή ανησυχία λαμβάνοντας υπόψη τις φήμες που θέλουν τη νέα σειρά iPhone 15 Pro της Apple να υποφέρει από προβλήματα υπερθέρμανσης εξαιτίας της χρήσης του συγκεκριμένου υλικού.

Samsung-Galaxy-S24-Ultra-Leaked-Render-2-1-1280w-720h.jpg.webp

Λέγεται επίσης, ότι η Samsung έχει κάνει αξιοσημείωτα βήματα στη μείωση των περιθωρίων (bezels) περιμετρικά της οθόνης, με την ιστοσελίδα να ισχυρίζεται ότι είναι τα «στενότερα που έχουμε δει σε οποιοδήποτε smartphone». Σε κάθε περίπτωση, είτε πρόκειται για εικόνες, renders ή πληροφορίες, οφείλουμε να είμαστε επιφυλακτικοί για την αυθεντικότητα τους καθώς η Κορεάτικη εταιρεία δεν έχει ανακοινώσει το παραμικρό. Αφήστε που βρισκόμαστε ακόμα αρκετούς μήνες πριν την επίσημη παρουσίαση τους, η οποία ενδεχομένως θα γίνει τον Ιανουάριο του 2024.

  • Like 4