Ο νέος αισθητήρας διαθέτει τεχνολογία Dual Pixel αλλά και Tetracell για υψηλότερη ποιότητα εικόνας ειδικά σε συνθήκες με χαμηλά επίπεδα φωτισμού.

Ο αισθητήρας ISOCELL GN1 είναι ο πρώτος που χρησιμοποιεί τις τεχνολογίες Dual Pixel και Tetracell μαζί και διαθέτει εικονοστοιχεία μεγέθους 1,2μm. Με τη τεχνολογία Tetracell συνδυάζονται τα δεδομένα τεσσάρων γειτονικών εικονοστοιχείων σε ένα για τετραπλάσια φωτοευαισθησία και διπλασιάζεται το μέγεθος του εικονοστοιχείου στον αισθητήρα εικόνας στα 2,4μm για να προσφέρει υψηλής ποιότητας αποτέλεσμα 12,5MP σε συνθήκες με χαμηλά επίπεδα φωτισμού.

Σε συνδυασμό με τις δυνατότητες αυτόματης εστίασης, που η Samsung υποστηρίζει ότι είναι η καλύτερη στην κατηγορία του, επιτυγχάνεται εξαιρετικά γρήγορη εστίαση σε αντικείμενα ακόμα και σε περιβάλλοντα με χαμηλά επίπεδα φωτισμού, ώστε το τελικό αποτέλεσμα να είναι ευκρινέστερο και φωτεινότερο.

Η καλύτερη, όπως λέει η Νοτιοκορεάτικη εταιρεία, αυτόματη εστίαση στην κατηγορία του χρησιμοποιεί 100 εκατομμύρια παράγοντες/ στοιχεία αυτόματης εστίασης ανίχνευσης φάσης (PDAF, Phase Detection AutoFocus). Με τη τεχνολογία Dual Pixel, εντός κάθε εικονοστοιχείου βρίσκονται δύο φωτοδίοδοι που λαμβάνουν φως υπό διαφορετικές γωνίες για την ανίχνευση φάσης, και επειδή όλα τα ενεργά pixels του αισθητήρα λειτουργούν ως παράγοντες αυτόματης εστίασης, ο νέος αισθητήρας ISOCELL GN1 μπορεί να ανιχνεύσει και να εστιάσει στο επιθυμητό ακίνητο ή κινούμενο αντικείμενο, υπο οποιαδήποτε γωνία, την ίδια στιγμή, ακόμα και σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού. Κατά τη λήψη φωτογραφιών, συνδυάζονται οι πληροφορίες από τις δύο φωτοδιόδους εντός του εικονοστοιχείου (pixel) χρησιμοποιώντας έναν προηγμένο αλγόριθμο που αναλύει την εικόνα, που είναι συγκρίσιμη με το αποτέλεσμα 100MΡ.

isocell_gn1_2.jpg.0c61e3cffd40f5875e7581528788ee55.jpg

Ο νέος ISOCELL GN1 50MP της Samsung, πέρα από τις τεχνολογίες Dual Pixel και Tetracell διαθέτει τη τεχνολογία Smart-ISO ώστε να επιλέγει αυτόματα τη βέλτιστη ρύθμιση, HDR και EIS (ηλεκτρονική σταθεροποίηση εικόνας μέσω γυροσκοπίου). Όσον αφορά στις δυνατότητες του στον τομέα του βίντεο, ο νέος αισθητήρας επιτρέπει τις λήψεις σε ανάλυση 8K με 30fps. Η παραγωγή του νέου αισθητήρα της Νοτιοκορεάτικης εταιρείας ξεκίνησε αυτό το μήνα και αναμένεται να τον δούμε σύντομα σε διάφορες συσκευές της εταιρείας –και ενδεχομένως σε διάφορες συσκευές άλλων κατασκευαστών.

  • Like 1