Έναν εντυπωσιακό φωτογραφικό αισθητήρα με ανάλυση 200MP ανακοίνωσε η Samsung, αισθητήρα τον οποίο θα δούμε όπως όλα δείχνουν στο επερχόμενο Galaxy S23 Ultra.

Σύμφωνα με τη νοτιοκορεατική εταιρεία, ο ISOCELL HP2 αισθητήρας εμπεριέχει 200 εκατομμύρια pixel 0,6 μικρομέτρων (μm) σε οπτική μορφή 1/1,3”, με το μέγεθος να μην είναι μεγαλύτερο από αντίστοιχες προτάσεις που βλέπουμε τον τελευταίο χρόνο με 108MP. Εκτός από τη μεγαλύτερη λεπτομέρεια, η νέα κάμερα της Samsung υποστηρίζει pixel-binning, φέρνοντας πολύ καλύτερες επιδόσεις σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού, προσαρμόζοντας διαφορετικά μεγέθη pixels για να φιλοξενήσει διαφορετικά επίπεδα φωτισμού. Σε περιβάλλοντα χαμηλού φωτισμού, ο αισθητήρας μετατρέπεται είτε σε αισθητήρα εικόνας 1,2μm 50MP είτε σε 2,4μm 12,5MP, συνδέοντας τέσσερα έως δεκαέξι γειτονικά pixel. Σε ρυθμίσεις χαμηλού φωτισμού, η αυτόματη εστίαση του HP2 αναβαθμίζεται με τη λειτουργία Super QPD, που επιτρέπει στον αισθητήρα να χρησιμοποιεί και τα 200 εκατομμύρια pixels του για παράγοντες εστίασης. 

«Το Samsung ISOCELL HP2 αξιοποιεί τις τεχνολογίες αισθητήρων εικόνας υψηλής ανάλυσης και την τεχνογνωσία υψηλής καινοτομίας της Samsung, προσφέροντας ένα επικά λεπτομερές αποτέλεσμα», σημείωσε ο JoonSeo Yim, Πρόεδρος και Επικεφαλής του Sensor Business Team της Samsung Electronics. «Η θέση μας στην αγορά μας βασίζεται στις προηγμένες λειτουργίες pixel που επιτρέπουν στους αισθητήρες μας να υπερβαίνουν τον αριθμό και το μέγεθος των pixel. Θα συνεχίσουμε να διευρύνουμε τους ορίζοντες μας και να εδραιώνουμε την παρουσία μας στην επεκτεινόμενη αγορά αισθητήρων μεγάλης και υψηλήςSamsung-200MP-ISOCELL-HP2-sensor.webp.dd8693240e203499b695fb47e33ccfd9.webp ανάλυσης».

 

Σε επίπεδο βίντεο, βελτιώσεις βλέπουμε στη λήψη με ανάλυση 8K, με τα fps να «ανεβαίνουν» από τα 24 στα 30, και με τον αισθητήρα να μεταβαίνει σε λειτουργία 1,2μm 50MP για να ελαχιστοποιήσει την περικοπή και να καταγράψει μεγαλύτερο μέρος του «σκηνικού». Η εταιρεία επιβεβαιώνει ότι έχει ξεκινήσει τη μαζική παραγωγή του ISOCELL HP2, με την παρουσία του στο Galaxy S23 Ultra να θεωρείται σίγουρη, κάτι που αναμένεται να επιβεβαιωθεί την 1η Φεβρουαρίου.

  • Like 8
  • Thanks 2