Οι τιμές ξεκινούν από τα $7 για μία SD κάρτα των 32GB.

Η Samsung λανσάρει δύο νέες κάρτες SD που προσφέρουν υψηλότερες ταχύτητες για βίντεο 4K με την εταιρία να υπόσχεται και καλύτερη αντοχή. Οι κάρτες PRO Plus και EVO Plus διατίθενται σε μεγέθη 32/64/128/256 GB. Η σειρά PRO Plus θα έχει διαδοχικές ταχύτητες ανάγνωσης έως 100MB/s και εγγραφή έως και 90MB/s. Από την άλλη πλευρά, η σειρά EVO Plus υπόσχεται ταχύτητα μεταφοράς έως και 100MB/s. Η Samsung αναφέρει ότι οι νέες κάρτες είναι κατάλληλες για επαγγελματίες φωτογράφους ενώ λέει θα ωφελήσει ιδιαίτερα και τους επίδοξους αστέρες του YouTube.

Από τα βασικά χαρακτηριστικά των SD καρτών και κάτι που ήθελε να μιλήσει και η Samsung, είναι η αντοχή τους. Η νοτιοκορεάτικη εταιρία αναφέρει πως οι κάρτες είναι ικανές να επιζήσουν ακόμη και σε θαλασσινό νερό σε βάθος ενός μέτρου για έως 72 ώρες. Θα είναι ικανές να λειτουργούν σε πολύ χαμηλές θερμοκρασίες από -25C αλλά και σε υψηλές έως 85C. Επίσης, θα έχουν αντοχή στα X-ray μηχανήματα, στους μαγνήτες αλλά και τις πτώσεις από ύψος 1.5 μέτρα.

Οι νέες SD κάρτες είναι επίσης αρκετά προσιτές, με την έκδοση EVO Plus των 32GB να κοστίζει $7 ενώ το μοντέλο με τα 256GB θα διατίθεται στα $40. Όσον αφορά τις κάρτες της σειράς PRO Plus, τα 32GB θα κοστίζουν $10 ενώ τα 256GB θα έχουν κόστος $50. Όλες οι κάρτες θα είναι διαθέσιμες αυτόν τον μήνα, με εξαίρεση τις PRO Plus 32/64GB οι οποίες θα κυκλοφορήσουν στις 8 Νοεμβρίου.