Από ότι φαίνεται, η Samsung σκοπεύει να κάνει την τεχνολογία MicroLED περισσότερο «mainstream» δίνοντας περισσότερες επιλογές στους καταναλωτές όσον αφορά την τεχνολογία τηλεόρασης που θα θελήσουν να επενδύσουν.

Η γνωστή εταιρεία ανακοίνωσε στην έκθεση CES 2023 ότι πρόκειται να προσφέρει την τεχνολογία MicroLED σε διαστάσεις 50”, 63”, 76”, 89”, 101”, 114” και 140”. Αν και η εταιρεία δεν αποκάλυψε τις τιμές, εντούτοις έκανε γνωστό ότι οι νέες της τηλεοράσεις MicroLED θα είναι οι οικονομικότερες και πλέον συμφέρουσες που έχει παρουσιάσει έως σήμερα. 

Η εταιρεία επίσης τόνισε ότι η σειρά τηλεοράσεων MicroLED πρόκειται να αποτελέσει το απόλυτο στάνταρντ όσον αφορά την ποιότητα εικόνας για το 2023 και λαμβάνοντας υπόψη ότι το μοντέλο των 76 ιντσών διαθέτει μεταβαλλόμενο ρυθμό ανανέωσης έως 240 Hz, χρόνο απόκρισης 2ms και 20-bit λεπτομέρεια μαύρου για εκπληκτική αντίθεση, δεν έχουμε παρά να πιστέψουμε τα λόγια της εταιρείας. Η σειρά τηλεοράσεων MicroLED της Samsung επίσης δεν περιλαμβάνει πλαίσιο και επομένως τα όρια μεταξύ της εικόνας στην οθόνη και της πραγματικής ζωής, όπως λέει η εταιρεία, δεν είναι πλέον ευδιάκριτα.

Samsung_Neo_QLED_8K_3_1.jpg.4f06959097f84250eb8a31e8b18a4f60.jpg

Η εταιρεία επίσης αναβάθμισε τη σειρά Neo QLED με τη σειρά QN900C να διαθέτει πάνελ με οπίσθιο φωτισμό Quantum MiniLED-lit ανάλυσης 8K που είναι ικανό να προσφέρει φωτεινότητα έως και 4.000 nits. Η αντίθεση της νέας σειράς QN900C παρουσιάζεται επίσης εξαιρετικά βελτιωμένη χάρη στις τεχνολογίες 8K Real Depth Enhancer Pro και Shape Adaptive Light Control που προσφέρονται μέσω του νέου επεξεργαστή Neural Quantum (που προσφέρει επεξεργασία 14-bit και ενισχυμένες δυνατότητες AI) ενώ βελτιωμένη επίσης παρουσιάζεται και η ποιότητα της εικόνας χάρη στον αλγόριθμο τεχνητής νοημοσύνης Auto HDR Remastering που μπορεί να εφαρμόζει αυτόματα διάφορα εφέ HDR σε τυπικού δυναμικού εύρους περιεχόμενο (SDR) σε κάθε σκηνή. Η QN935C διαθέτει πάνελ ανάλυσης 4K, με πλαίσιο που είναι μικρότερου πάχους από 20 χιλ. και έχει ενσωματωμένα ηχεία που παράγουν ήχο Dolby Atmos χωρίς την ανάγκη ύπαρξης κάποιου soundbar.

Τόσο η σειρά QN900C όσο και η QN935C μπορούν να λειτουργήσουν ως κέντρα διαχείρισης του έξυπνου σπιτιού καθώς είναι συμβατές με εκατοντάδες έξυπνες συσκευές που ακολουθούν τα πρότυπα Zigbee και Matter, Thread καθώς ενσωματώνουν το  SmartThings Zigbee & Matter Thread One-Chip Module. 

Πέρυσι, η εταιρεία λανσάρισε στην έκθεση CES την τεχνολογία QD-OLED και φέτος επεκτείνει την γκάμα των προϊόντων της, συμπεριλαμβανομένου ενός νέου μοντέλου στις 77 ίντσες. Η σειρά τηλεοράσεων QD-OLED για το 2023 προσφέρει έως και 2.000 nits φωτεινότητας χάρη στη χρήση ενός νέου υλικού OLED με την ονομασία «HyperEfficient EL» και της τεχνολογίας IntelliSense AI. Επιπλέον η νέα σειρά υποστηρίζει ρυθμούς ανανέωσης έως και 144 Hz. Επιπλέον, η εταιρεία έχει κάνει τα πάντα για να αποκτήσει με τη νέα της σειρά πιστοποίηση AMD FreeSync Premium Pro. Η εταιρεία δεν έχει ανακοινώσει ακόμα τις τιμές και τη διαθεσιμότητα για τη σειρά QD-OLED.