Όσο αυξάνεται η ζήτηση για τα solid state drives, τόσο περισσότερο θα συρρικνώνεται η αγορά των σκληρών δίσκων αφού όσο περνάει ο καιρός αυξάνονται οι χωρητικότητες και μειώνονται οι τιμές των πρώτων.

Ένα από τα “θύματα” αυτή της αλλαγής είναι η Seagate, η οποία επιβεβαίωσε πρόσφατα ότι πρόκειται να κλείσει ένα από τα μεγαλύτερα εργοστάσια συναρμολόγησης σκληρών δίσκων που βρίσκεται στην Suzhou, στην Κίνα.

 

Το κλείσιμο του εργοστασίου θα μειώσει σημαντικά τη παραγωγή, κάτι που αποτελεί ένα από τα πρώτα βήματα της υποτιθέμενης “βελτιστοποίησης” της, μειώνοντας τη παραγωγή από τους 55 εκ. με 60 εκατομμύρια σκληρούς δίσκους στους 35 εκ. με 40 εκατομμύρια. Φαίνεται πως το κλείσιμο ήταν απαραίτητο για την υγεία της εταιρείας, αφού η ζήτηση για σκληρούς δίσκους μειώνεται. Οι χρήστες προτιμούν laptops που ενσωματώνουν solid state drives, και αν πρόκειται για οικονομικότερες κατασκευές, ενσωματώνουν λύσεις eMMC ενώ στροφή γίνεται σιγά σιγά και σε επιχειρησιακά περιβάλλοντα.

 

Ως αποτέλεσμα της μείωσης της ζήτησης σκληρών δίσκων και το κλείσιμο του εργοστασίου, περίπου 2200 άνθρωποι θα χάσουν της δουλειές τους. Οι 2200 απολύσεις, έρχονται να συμπληρώσουν τις 8000 θέσεις εργασίας που χάθηκαν κατά την διάρκεια της περασμένης χρονιάς σε διάφορα εργοστάσια της εταιρείας. Ακόμα δεν έχει ξεκαθαρίσει τι πρόκειται να κάνει η εταιρεία με την εγκατάσταση, την οποία απέκτησε μαζί με την εξαγορά της Maxtor πριν από μία δεκαετία περίπου.

 

Link.png Site: TechPowerUp