Ανακοινώθηκε από τη γνωστή κατασκευάστρια αποθηκευτικών μέσων Seagate, η πρώτη αποθηκευτική μονάδα χωρητικότητας 10ΤΒ για χρήση σε desktop υπολογιστικά συστήματα, με ταχύτητα περιστροφής 7200 RPM, διευρύνοντας έτσι το Client & Consumer Storage πορτφόλιο της.

Το εν λόγω μοντέλο, το οπoίο θα διατεθεί και σε τροποποιημένες εκδόσεις για συστήματα ψηφιακής καταγραφής/παρακολούθησης (SkyHawk 10TB) και NAS (IronWolf 10TB), θα προσφέρει ταχύτητα μεταφοράς έως 220 MBps (6.8W εν λειτουργία, 4.5W σε idle mode) και θα καλύπτεται από πενταετή εγγύηση, ενώ η τιμή λιανικής πώλησης του θα αγγίζει τα 543.99 δολάρια.

 

Παράλληλα, οι ομολογουμένως υψηλές τιμές των SkyHawk 10TB και IronWolf 10TB θα κυμαίνονται αντίστοιχα στα 459.99 και 469.99 δολάρια, όμως δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι πρόκειται για μοντέλα υψηλής χωρητικότητας και επιδόσεων, η ομαλή λειτουργία των οποίων υποστηρίζεται από την εγγύηση της σειράς BarraCuda.

 

Τα μοντέλα IronWolf και BarraCuda Pro των 10ΤΒ έχουν αρχίσει να διανέμονται σε επιλεγμένους συνεργάτες της Seagate, προς δοκιμή, ενώ και το SkyHawk αναμένεται να διατεθεί σε σύντομο χρονικό διάστημα.

 

Link.png Site: TheVerge