Η παγκόσμια κίνηση των δεδομένων μέσω κινητών δικτύων έχει διπλασιαστεί σε σύγκριση με τον περασμένο χρόνο, συνεχίζοντας να αυξάνεται σε παρόμοιους ρυθμούς που θυμίζουν τις πωλήσεις smartphones σύμφωνα με έρευνα της Ericsson.

Μέχρι το 2012 ο παγκόσμιος όγκος κινητών δεδομένων έφτασε τα 1300 petabytes το μήνα, διπλάσσιος αριθμός από πέρυσι.

 

ericsson-data-growth-640x686.png

 

Το παραπάνω διάγραμμα δείχνει το διπλασιασμό των δεδομένων κατά τη διάρκεια των περασμένων χρόνων, με την Ericsson να δηλώνει ότι αντλεί τα δεδομένα από μεγάλες βάσεις κινητών δικτύων από όλο τον κόσμο. Τέτοιες μετρήσεις πολλές φορές μπορεί να μην είναι ακριβείς και η αξιοπιστία τους πολλές φορές έχει αμφισβητηθεί. Για παράδειγμα η Cisco αναφέρει ότι ο όγκος κινητών δεδομένων αυξάνεται κάθε χρόνο κατά 64% στη Β. Αμερική ενώ αρχική η εκτίμησή της ήταν 118%. Η ίδια εταιρεί κάνει λόγο ότι η παγκόσμια κίνηση έφτασε τα 885 petabytes το μήνα κατά τη διάρκεια του 2012, σε σύγκριση με τα 520 petabytes που υπολόγισε για κάθε μήνα του 2011.

 

Η τελευταία έκθεση της Ericsson είναι μια εκτενέστερη ανάλυση μιας άλλης έρευνας που είχε πραγματοποιήσει το Νοέμβριο. Ο αριθμός των ευρυζωνικών συνδέσεων έχει μικρότερο αριθμό αύξησης σε σύγκριση με τη χρήση των δεδομένων (περίπου 50% χρόνο με το χρόνο). Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι οι ήδη υπάρχοντες χρήστες χρησιμοποιούν ολοένα και περισσότερο το δίκτυό τους για να πλοηγηθούν στο Internet.

 

ericsson-mobile-penetration-640x282.png

 

Το τελευταίο τρίμηνο του 2012 οι κινητές ευρυζωνικές συδέσεις αυξήθηκαν κατά 125 εκατομμύρια, φτάνοντας συνολικά το 1.5 δισεκατομμύριο. Υπάρχει μια συνεχώς αυξανόμενη ζήτηση για smartphones σε όλες τις περιοχές του κόσμου. Περίπου το 40% των συνολικών πωλήσεων κινητών τηλεφώνων ήταν smartphones, σε σύγκριση με το 30% του 2011. Αν αναλογιστεί κανείς ότι μόλις το 15-20% των συνολικών συνδρομητών διαθέτουν έξυπνα κινητά τηλέφωνα, τότε συμπεραίνουμε ότι υπάρχουν ακόμη μεγάλα περιθώρια αύξησης των παραπάνω αριθμών.

 

Οι συνδέσεις LTE αυξήθηκαν από 14 εκατομμύρια στα 57 εκατομμύρια χρόνο με το χρόνο. Υπάρχουν περίπου 6.3 δισεκατομμύρια συνδέσεις κινητών τηλεφώνων παγκοσμίως, περιλαμβάνοντας όλα τα είδη κινητών τηλεφώνων. Καθώς υπάρχουν άνθρωποι με περισσότερες από μία συνδέσεις, ο αριθμός των ανθρώπων που διαθέτει σύνδεση κινητής τηλεφωνίας ανέρχεται στα 4.4 δισεκατομμύρια από τα 7δις του συνολικού πληθυσμού.

 

Αξίζει να σημειωθεί ότι αρκετή από την κίνηση που συγκεντρώνεται στα κινητά δίκτυα στο Internet προέρχεται και από συσκευές tablet. Περίπου το 25% της κίνησης προέρχεται από smartphones, ενώ το 40% από tablets.

 

Link.png Site: http://arstechnica.com/business/2013/02/cellular-data-traffic-keeps-doubling-every-year/[/url]']arstechnica.com