Η απώλεια της Apple από πελάτη μπορεί να είναι και καταστροφική, όπως αποδείχτηκε στην περίπτωση της Imagination Technologies, για την επιβίωση ενός προμηθευτή.

Τον περασμένο Μάϊο, ο κατασκευαστής chips από το Ηνωμένο Βασίλειο ανακοίνωσε ότι η εταιρεία με έδρα στο Cupertino (California) αποφάσισε να κατασκευάσει τις δικές της mobile GPUs και πως δεν έχει σκοπό να βασιστεί για πολύ καιρό στη τεχνολογία PowerVR για τις φορητές συσκευές της.

 

To system-on-chip A11 Bionic που βρίσκεται στο εσωτερικό των νέων iPhone 8, iPhone 8 Plus και iPhone X είναι το πρώτο που ενσωματώνει επεξεργαστή γραφικών που είναι σχεδιασμένος από την ίδια την Apple. Καθώς βρισκόταν ακόμα σε διαμάχη με την Apple σχετικά με τους όρους του… διαζυγίου, η Imagination Technologies έχασε το 70% της αξίας της στο χρηματιστήριο ανακοινώνοντας ότι θέτει εαυτόν προς πώληση. Τώρα, μαθαίνουμε ότι βρέθηκε αγοραστής, ένα Κινέζικο fund με την ονομασία Canyon Bridge Capital Partners.

 

Πρόσφατα, ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Donald Trump χρησιμοποίησε την ισχύ του για να μπλοκάρει το fund από την εξαγορά της Αμερικάνικης εταιρείας κατασκευής chips Lattice Semiconductors για λόγους ασφαλείας. Το fund Canyon Bridge Capital Partners θα εξαγοράσει την Imagination Technologies έναντι €626,6 εκατομμυρίων περίπου (£550 εκατομμύρια), δηλώνοντας επίσης ότι δεν θα κάνει περικοπές στο προσωπικό και δεν θα μετακινήσει τα κεντρικά της εταιρείας.

 

Link.png Site: Engadget