Φήμες που κυκλοφόρησαν τον περασμένο Αύγουστο, ήθελαν την εταιρεία Taiwan Semiconductor Manufacturing Company (TSMC) και την Apple να εργάζονται για να κάνουν ακόμα πιο μικρό των επεξεργαστή A11 του επόμενης γενιάς iPhone, ο οποίος αναμένεται να κατασκευάζεται στα 10nm.

Για να εξασφαλίσει ωστόσο την ανταγωνιστικότητα της και την συνεργασία της με τον τεχνολογικό τιτάνα και με τους υπόλοιπους κατασκευαστές συσκευών, η TSMC έχει βάλει στόχο την κατασκευή ενός νέου εργοστασίου, στο οποίο θα κατασκευάζει τα μελλοντικά chips των 5nm και 3nm.

 

Σύμφωνα με το Nikkei Asian Review, η TSMC ανακοίνωσε μία νέα επένδυση για μία καινούρια εγκατάσταση αξίας $15,7 δισεκατομμυρίων, μία ημέρα αφότου ο Υπουργός Τεχνολογίας και Επιστημών, Yang Hung-duen μίλησε για αυτή σε δημοσιογράφους και εκπροσώπους του Τύπου. Το νέο εργοστάσιο ενδέχεται να κατασκευαστεί σε μία περιοχή κοντά στην Kaohsiung, και υπολογίζεται να ξεκινήσει την λειτουργία του το 2022.

 

Αν και αυτό το διάστημα αναμένεται να δώσει στους ανταγωνιστές της TSMC ανάσες, ο αγώνας για την κατασκευή όλο και μικρότερων chips συνεχίζεται. Η Intel ισχυρίζεται ότι πρόκειται να κατασκευάσει ένα επεξεργαστή στα 10nm πριν από τον ανταγωνισμό, αλλά έχει επισημάνει στο παρελθόν ότι το κόστος κατασκευής των εργοστασίων και των εγκαταστάσεων για την παραγωγή όλο και μικρότερων chips θα ανεβαίνει διαρκώ. Ακριβώς για αυτό το λόγο αποφάσισε να επιβραδύνει τον διετή κύκλο καινοτομίας της “tick-tock” που ακολουθούσε στην κατασκευή των chips της στα τρία χρόνια.

 

Αν και η Intel μοιάζει… συντηρητική στην προσέγγιση της, η TSMC φαίνεται να έχει περισσότερο επιθετικά σχέδια. Σε μία τηλεφωνική επικοινωνία με επενδυτές τον περασμένο Ιανουάριο, η TSMC έκανε γνωστό ότι σχεδιάζει μέχρι το 2017 να ξεκινήσει την κατασκευή chips στα 7nm και μέχρι το 2020 την κατασκευή chips στα 5nm.

 

Link.png Site: Engadget