Η Corning προσφάτως ανακοίνωσε τα σχέδιά της να παρουσιάσει στην έκθεση CES ένα νέο είδος γυαλιού για φορητές συσκευές, η κωδική ονομασία του οποίου είναι Gorilla Glass 3.

To νέο είδος γυαλιού που προορίζεται να εξοπλίσει οθόνες μελλοντικών συσκευών κορυφαίων κατασκευαστών, έχει βελτιωθεί ως προς το μοριακό του επίπεδο σε σχέση με προηγούμενες εκδόσεις του. Επιπλέον έρχεται και με ένα μοναδικό χαρακτηριστικό, το Native Damage Resistance (NDR) υποσχόμενο να μειώσει στο ελάχιστο την εμφάνιση γρατσουνιών και διαφόρων φθορών καθημερινής χρήσης.

 

Όπως ισχυρίζεται η ίδια η εταιρεία, το νέο γυαλί παρουσιάζει τρεις φορές μεγαλύτερη αντοχή σε παντός είδους γρατσουνιές και 40% μείωση στον αριθμό των ορατών φθορών. Δυστυχώς δεν αναμένεται να δούμε στην έκθεση συσκευές που να διαθέτουν το νέο είδος γυαλιού, αλλά η Corning έχει ήδη ξεκινήσει την προώθησή του σε κατασκευαστές, συνεπώς μέσα στους επόμενους μήνες δεν αποκλείεται να κάνουν την εμφάνισή τους τα πρώτα handsets με την συγκεκριμένο ενισχυμένο γυαλί. Αξίζει να σημειωθεί ότι η εταιρεία θα παρουσιάσει το Gorilla Glass 3 στην έκθεση και μέσα στα πλαίσια της χρήσης με multi-touch οθόνες.

 

Τον προηγούμενο χρόνο η Corning ανακοίνωσε πάνω από 1 δισεκ. πωλήσεις συσκευών με Gorilla Glass σε περισσότερα από 975 διαφορετικά μοντέλα, όπως smartphones, tablets, notebooks αλλά και τηλεοράσεις.

 

Link.png Site: http://www.techspot.com/news/51231-corning-to-demonstrate-tougher-gorilla-glass-3-at-ces-2013.html[/url]']techspot.com