Η άνοδος των smartphones, έχει δημιουργήσει μια ολόκληρη βιομηχανία εφαρμογών που προορίζονται για αυτά, αξίας δισεκατομμυρίων δολαρίων. Η Apple από μόνη της δηλώνει ότι έχουν δημιουργηθεί 300.000 θέσεις εργασίας στην Αμερική και έχει διαθέσει σχεδόν $6 δισ. στους προγραμματιστές για δημιουργία εφαρμογών για τις συσκευές της.

Επιπροσθέτως, με την πλειάδα των apps, καθίσταται εξαιρετικά δύσκολο για τους λιγότερο γνωστούς προγραμματιστές να προωθηθούν στην αγορά. Ως εκ τούτου συνολικά 25 εταιρείες-κολοσσοί του χώρου καταλαμβάνουν το 50% της ''πίτας'' των εσόδων που αποφέρει η βιομηχανία αυτή. Οι 25 αυτοί κατασκευαστές εφαρμογών κατάφεραν να βάλουν στα ταμεία τους περίπου $60 δισ. από apps που διατίθενται επί πληρωμή. Στην λίστα μεταξύ άλλων περιλαμβάνονται οι Zynga, Electronic Arts, Disney, Kabam, Rovio, Glu, Gameloft και η Storm8 TeamLava . Η Canalys, αποδίδει τα αποτελέσματα αυτά στο γεγονός ότι ευρέως γνωστοί κατασκευαστές έχουν περισσότερους τίτλους. Η Zynga για παράδειγμα έχει συνολικά 15 τίτλους στην λίστα με τις 300 κορυφαίες εφαρμογές για iPhone καθημερινά στο App Store και άλλους 9 τίτλους σε αντίστοιχη λίστα για το Google Play.

 

Σε ξεχωριστή έρευνα που διεξήγαγε το Gigaom λίγους μήνες πριν, αναφέρθηκε ότι οι κατασκευαστές βρίσκονται σε έναν συνεχή αγώνα να κάνουν τις εφαρμογές τους γνωστές. Περίπου 352 απάντησαν ότι τα μηνιαία έσοδά τους δεν ξεπερνούν τα $500. Επιπλέον για τους περισσότερους ερωτηθέντες η ανάπτυξη εφαρμογών δεν αποτελεί την κύρια απασχόλησή τους ενώ καταλήγει ότι ένα ποσοστό 5% κερδίζουν πάνω από $20,000 μηνιαίως.

 

Link.png Site: Techspot