Η Κινέζικη εταιρεία Meitu που κατασκευάζει smartphones και βρίσκεται πίσω από ένα προηγμένο selfie app ανακοίνωσε τη νέα της ναυαρχίδα.

Το T8 όπως είναι η ονομασία του κορυφαίου της smartphone διαθέτει μία εμπρόσθια κάμερα με λειτουργία PDAF (Phase Detection Auto Focus) που μοιάζει με εκείνη των καμερών της σειράς Galaxy S7 ή του ASUS Zenfone 3 Zoom. Παράλληλα η συσκευή διαθέτει ένα χαρακτηριστικό που ονομάζεται Magical AI Beautification, το οποίο όπως συμβαίνει με τις άλλες δημοφιλείς εφαρμογές ομορφιάς της Meitu, μπορεί να ανιχνεύει τον χρωματικό τόνο του δέρματος, την ηλικία και το φύλλο πριν προχωρήσει σε… βελτιώσεις.

 

Σύμφωνα με τη Meitu, το Magical AI Beautification θα βελτιστοποιήσει τόσο τις ομαδικές φωτογραφίες που βγάζεται με φίλους όσο και τις selfies, επεξεργαζόμενο κάθε πρόσωπο ξεχωριστά. Το χαρακτηριστικό θα κάνε τα δόντια σας να δείχνουν πιο λευκά, θα κάνει το δέρμα να δείχνει πιο λείο, θα δώσει λάμψη στο πρόσωπο και θα εφαρμόσει φίλτρα ώστε να δείχνετε πιο κομψοί. Μάλιστα το Magical AI Beautification μπορεί και λειτουργεί και σε πραγματικού χρόνου video.

 

Πάνω από ένα δισεκατομμύριο άνθρωποι κατέβασαν και εγκατέστησαν το app της Meitu στο κινητό τους πέρυσι, με το app να γίνεται viral επειδή μετέτρεπε τους χρήστες σε χαρακτήρες kawaii anime. Πολλοί ωστόσο εγκατέλειψαν την εφαρμογή όταν ανακάλυψαν ότι ζητούσε πρόσβαση σε πολλά προσωπικά δεδομένα, συμπεριλαμβανομένων του ημερολογίου, των επαφών, της τοποθεσίας ή των μηνυμάτων SMS κ.ά. Η Meitu ισχυρίστηκε ότι η συλλογή των δεδομένων ήταν απαραίτητη, αφού χρειαζόταν να βρεθεί μία λύση για να λειτουργεί σωστά το app της την ώρα που οι υπηρεσίες tracking των Apple και Google είναι αποκλεισμένες στην Κίνα.

 

Το T8 δεν είναι το πρώτο selfie smartphone που εξάγει η Κίνα, αφού οι Lenovo και Oppo έχουν παρουσιάσει στο παρελθόν συσκευές που είναι εξοπλισμένες με δυνατές selfie κάμερες. Παρόλα αυτά, η Meitu ισχυρίζεται ότι το Τ8 είναι το πρώτο smartphone ου προσφέρει απόδοση και ποιότητα κλάσης dSLR χάρη στην τεχνολογία dual pixel που υποστηρίζει.

 

Άλλα χαρακτηριστικά του T8 περιλαμβάνουν πλήρως μεταλλικό σασί, κύρια κάμερα 21 Megapixels, επεξεργαστή 2,1GHz, οθόνη 5,3 ιντσών τεχνολογίας AMOLED, 4GB RAM και 128GB αποθηκευτικού χώρου. Η συσκευή πωλείται μέσω της επίσημης ιστοσελίδας της εταιρείας στην Κίνα με τιμή $479. Επίσης είναι διαθέσιμη και σε άλλα online καταστήματα όπως στα Tmall, JD.com και Suning.com.

 

gallery_286955_3733_140205.jpg

 

Link.png Site: Engadget