Το Viber, η γνωστή voip υπηρεσία που επιτρέπει τη δωρεάν επικοινωνία μεταξύ των 200 εκατομμυρίων χρηστών που τρέχουν κάποια από τις εφαρμογές της υπηρεσίας, κάνει το αναμενόμενο βήμα στη σταθερή και κινητή τηλεφωνία.

Ο λόγος για το Viber Out, τη νέα υπηρεσία που επιτρέπει πλέον την κλήση σταθερών και κινητών τηλεφώνων, χωρίς να απαιτείται και από τα δύο μέρη ταυτόχρονα να «τρέχουν» την εφαρμογή. Στην ουσία το Viber Out έχει αρκετές ομοιότητες με το Skype Out με σημαντικά μικρότερες όμως χρεώσεις. Ο τρόπος λειτουργίας είναι παρόμοιος με του Skype, με το χρήστη να προπληρώνει ένα μικρό ποσό, το οποίο και μειώνεται ανάλογα με το κόστος των κλήσεων κάθε φορά.

Για τη χώρα μας, οι χρεώσεις του Viber είναι 1.7cent το λεπτό για κλήσεις σε σταθερά τηλέφωνα και 5.2 cent το λεπτό για κλήση σε κινητά τηλέφωνα. Συγκρίνοντας με τις τιμές του Skype Out για Ελλάδα, βλέπουμε κόστος 2 cent το λεπτό για κλήσεις σε σταθερά τηλέφωνα και 6.8 cent/λεπτό για κλήσεις σε κινητά τηλέφωνα. Σε αντίθεση με το Skype, το Viber για την ώρα δε παρέχει τη δυνατότητα αποστολής SMS σε κινητά τηλέφωνα.

Viber_Skype_top73-730x584.jpg

Εκτός του φθηνότερου τιμολογίου, το Viber Out δίνει τη δυνατότητα στο χρήστη να καταχωρήσει τον αριθμό του σταθερού ή κινητού του τηλεφώνου, ο οποίος θα εμφανίζεται στον αποδέκτη της τηλεφωνικής κλήσης.

Οι νέες εκδόσεις του Viber για iOS και Android που υποστηρίζουν τη νέα υπηρεσία, κυκλοφορούν από σήμερα στο App Store και το Play Store αντίστοιχα ενώ πολύ σύντομα ακολουθεί και η έκδοση για Windows Phone.