Μετά από σχεδόν ένα χρόνο αναμονής, το Hydrogen One της RED θα κυκλοφορήσει κανονικά στην αγορά –τουλάχιστον των Ηνωμένων Πολιτειών.

Πιο συγκεκριμένα, οι εταιρείες Verizon και AT&T ανακοίνωσαν ότι θα ξεκινήσουν να πωλούν την συσκευή από τα καταστήματα τους από τις 2 Νοεμβρίου, με κόστος $1295 (και με δόσεις, σε συνδυασμό με προγράμματα κινητής τηλεφωνίας κ.λπ).

Με τιμή $1295, η συσκευή είναι $100 ακριβότερη από ότι ήταν για τους πελάτες που προχώρησαν σε προ-παραγγελία το περασμένο καλοκαίρι όταν είχε ανακοινωθεί. Εκείνη την εποχή, ο CEO της RED, Jim Jannard είχε δηλώσει ότι δεν ήταν εγγυημένο ότι η χαμηλότερη τιμή θα ίσχυε αργότερα και για εκείνους που δεν προ-παράγγειλαν την συσκευή.

Να θυμίσουμε ότι το Hydrogen One είχε προγραμματιστεί να διατεθεί στις αρχές της χρονιάς, αλλά η κυκλοφορία του αναβλήθηκε τουλάχιστον δύο φορές. Ακριβώς για αυτό το λόγο στο εσωτερικό της συσκευής βρίσκεται το Snapdragon 835 SoC αντί για το πιο σύγχρονο chipset της Qualcomm που βρίσκεται το εσωτερικό ναυαρχίδων όπως είναι το Galaxy S9+ ή το Pixel 3 XL κ.ά.

Όπως συμβαίνει και με τις κάμερες της RED, έτσι και το smartphone της είναι αρθρωτό (modular) και χρησιμοποιεί ένα νέο υψηλού bandwidth δίαυλο, για τη σύνδεση στοιχείων και εξαρτημάτων στη συσκευή. 

Το χαρακτηριστικό ωστόσο που καθιστά την συσκευή της RED ξεχωριστή είναι η «ολογραφική» οθόνη του, και βεβαίως η δυνατότητα λήψης βίντεο σε φορμά 3D συγκεκριμένα για την οθόνη του. Η οθόνη τεχνολογίας 4V υποστηρίζει ανάλυση QHD (2560 x 1440 pixels) και έχει διαγώνιο 5,7 ιντσών. H "ολογραφική οθόνη υδρογόνου" επιτρέπει την απεικόνιση δισδιάστατων, τρισδιάστατων, ολογραφικών, επαυξημένης πραγματικότητας ή μικτής πραγματικότητας εικόνων.

The Verge