Έχοντας ανακοινώσει μία σειρά από φθηνά smartphones στην πρόσφατη MWC, η Alcatel συνεχίζει να επεκτείνει τη γκάμα των smartphone της με μία ακόμα οικονομική πρόταση, το Alcatel 5V.

 

Με τιμή στα 200 δολάρια, το Alcatel 5V έρχεται με οθόνη 6,2 ιντσών η οποία διαθέτει ελάχιστα περιθώρια περιμετρικά αλλά και την παρουσία εγκοπής στο πάνω μέρος ακολουθώντας τη «μόδα» της εποχής. Με όμορφη εμφάνιση και πολύ καλή κατασκευή, η συσκευή διαθέτει γυαλί στο πίσω μέρος όπου παράλληλα βρίσκουμε και τον αισθητήρα ανάγνωσης δακτυλικών αποτυπωμάτων. Η κύρια κάμερα αποτελείται από δύο αισθητήρες των 12 και 2 megapixel, ο συνδυασμός των οποίων κάνει εφικτές τις bokeh λήψεις. Για τις selfies, υπεύθυνη είναι μια τρίτη κάμερα των 8 megapixel.

Η Alcatel έχει συνεργαστεί με τη Mediatek προκειμένου η δεύτερη να ενσωματώσει το Helio P22 chipset στο 5V, ένα chipset που διαθέτει οκταπύρηνο επεξεργαστή, 3GB μνήμη, και 32GB επέκταση αποθηκευτικού χώρου. H συσκευή τρέχει Android 8.1, και η αυτονομία της αναμένεται να βρίσκεται σε ψηλά επίπεδα εξαιτίας της μπαταρίας των 4.000mAh. To Alcatel 5V αναμένεται στην αγορά μέσα στο μήνα.

PhoneArena