Η γνωστή για τις στατιστικές της μελέτες εταιρεία Gartner ανακοίνωσε σήμερα τα στατιστικά του μεριδίου αγοράς των λειτουργικών συστημάτων για φορητές συσκευές για το τρίτο τρίμηνο του έτους, με το Windows Phone της Microsoft να παρουσιάζει σημαντική άνοδο.

Για την ακρίβεια το λογισμικό της Microsoft κατέχει ποσοστό 2.4% επί της αγοράς, το οποίο πριν από ένα χρόνο έφτανε μόλις το 1.5%. Η Gartner αναφέρει ότι το τελευταίο τρίμηνο πουλήθηκαν περίπου 4.058 εκατομμύρια smaprtphones με λογισμικό Windows Phone, ενώ πέρυσι ο αντίστοιχος αριθμός πωλήσεων έφτανε το 1.7 εκατομμύρια συσκευές.

 

Παρ' όλα αυτά σε σύγκριση με τον ανταγωνισμό το ποσοστό είναι αρκετά χαμηλότερο, με την Google και το Android να έχουν ποσοστό στην αγορά των smatrphones 72.4%. Αναφέρεται μάλιστα ότι το τελευταίο τρίμηνο πουλήθηκαν περίπου 122 εκατομμύρια Android συσκευές. Στη δεύτερη θέση έρχεται η Apple με το iOS να κατέχει ποσοστό 13.9%.

 

9ae8627b6a691c85a8fc98b5008e072e.png

 

 

Το BlackBerry OS της RIM έρχεται στην τρίτη θέση με 5.3%, ποσοστό που αποδεικνύει την άσχημη κατάσταση στην οποία βρίσκεται η εταιρεία, η οποία πριν από ένα χρόνο είχε μερίδιο 11% στην αγορά των smart phones. Τη λίστα συμπληρώνουν το Ada OS της Samsung με 3% ποσοστό και το Symbian της Nokia με μερίδιο 2.6%.

 

Αυτό που απομένει να δούμε είναι εάν οι νέες Windows 8 συσκευές από την HTC και τη Nokia αλλά και όσες αναμένουμε από τη Samsung θα μπορέσουν να ανεβάσουν το μερίδιο του λογισμικού της Micros oft στο τρέχον και τελευταίο τρίμηνο του 2012.

 

Link.png Site: neowin.net