Σε καλό δρόμο για να ξεκινήσει την μαζική παραγωγή chips με κατασκευαστική μέθοδο 5nm βρίσκεται η Taiwan Semiconductor Manufacturing Company (TSMC).

Σύμφωνα με πληροφορίες που προέρχονται από έμπιστη πηγή, η παραγωγή πρόκειται να ξεκινήσει τον Απρίλιο, κάτι που έρχεται σε συνάρτηση με τις εξαγγελίες και το χρονοδιάγραμμα που είχε γνωστοποιήσει η εταιρεία και που περιλάμβανε την εκκίνηση των γραμμών παραγωγής των νέων προηγμένων chips μέσα στο πρώτο μισό της χρονιάς.

Η Ταϊβανέζικη εταιρεία εργάστηκε πάνω στην κατασκευαστική μέθοδο 5nm για πολλά χρόνια, και είναι η δεύτερη φορά που η εταιρεία θα χρησιμοποιήσει τη τεχνολογία ULV (μέθοδο υπεριώδους ακτινοβολίας) για την κατασκευή επεξεργαστών και SoCs (system-on-chips). H πρώτη φορά αφορούσε τα τελευταία κορυφαία SoCs 7nm+.

Τα οφέλη της κατασκευής chips με μικρότερο μέγεθος είναι γνωστά: αυξημένη πυκνότητα transistors και μειωμένη κατανάλωση ενέργειας. Μάλιστα η εταιρεία πρόκειται να χρησιμοποιήσει τη νέα κατασκευαστική μέθοδο τόσο για επεξεργαστές PC όσο και για SoCs φορητών συσκευών.

tsmc.jpg.7bce7a530059f34bb0157fc6486f47fb.jpg

Μάλιστα η εταιρεία υποστηρίζει ότι όλες οι γραμμές παραγωγής θα είναι απασχολημένες και πως δεν μπορεί να λάβει νέες παραγγελίες. Σύμφωνα με αναλυτές, οι νέες αυτές γραμμές παραγωγής της εταιρείας, θα αντιστοιχούν στο 10% των συνολικών εσόδων της φέτος. Όσον αφορά στις γραμμές παραγωγής 7nm, η εταιρεία θα συνεχίσει να εργάζεται για να τις βελτιώσει από άποψη απόδοσης, ώστε τα chips του είδους να είναι ευρέως διαθέσιμα για τους καταναλωτές mid-range λύσεων.

GSMArena

  • Like 4