Το πολυαναμενόμενο βιντεοπαιχνίδι LittleBigPlanet της Sony ανακαλείται από τα καταστήματα την πρώτη ημέρα κυκλοφορίας του επειδή η μουσική υπόκρουση περιλαμβάνει δύο φράσεις από το Κοράνι και θα μπορούσε να θεωρηθεί προσβολή από τους μουσουλμάνους.

 

Η Sony απολογείται σε όσους αισθάνθηκαν προσβεβλημένοι από το νέο της τίτλο και υπόσχεται ότι μια τροποποιημένη έκδοση του παιχνιδιού χωρίς τις επίμαχες φράσεις θα φτάσει στην αγορά τον επόμενο μήνα, αναφέρει το BBC.

 

«Είμαστε βέβαιοι ότι οι περισσότεροι από εσάς έχετε ήδη ακούσει ότι ένα από τα κομμάτια της μουσικής υπόκρουσης για τα οποία υπήρχε άδεια της δισκογραφικής εταιρείας να χρησιμοποιηθεί στο παιχνίδι περιέχει δύο εκφράσεις που απαντώνται στο Κοράνι» αναφέρει ανακοίνωση στο δικτυακό τόπο του βιντεοπαιχνιδιού.

 

«Προχωρήσαμε άμεσα σε ενέργειες για να το διορθώσουμε και απολογούμαστε ειλικρινά για την παρεξήγηση που ενδεχομένως προκάλεσε».

 

Το LittleBigPlanet, μια δημιουργία της Media Molecule για το PlayStation, επιτρέπει στους παίκτες να δημιουργούν βιντεοπαιχνίδια μέσα στο βιντεοπαιχνίδι με χαρακτήρες, αντικείμενα και περιβάλλοντα που κατασκευάζουν και ανταλλάσσουν οι ίδιοι.

 

Το τελευταίο περιστατικό είναι η δεύτερη θρησκευτική «γκάφα» της Sony. Τον Ιούνιο του 2007 η εταιρεία ζήτησε συγγνώμη από την Εκκλησία της Αγγλίας επειδή σκηνές του βίαιου βιντεοπαιχνιδιού Manhunt εκτυλίσσονταν μέσα στον καθεδρικό ναό του Μάντσεστερ. Σε εκείνη την περίπτωση, πάντως, το παιχνίδι δεν ανακλήθηκε.Source.png Πηγή: in.gr