Το πρώτο Walkman έκανε την εμφάνιση του στην αγορά το 1979 και ήταν η συσκευή που έδωσε περισσότερο προσωπική διάσταση στο άκουσμα της μουσικής, και έκανε την μουσική “φορητή”.

Τα προϊόντα Walkman της Sony γνώρισαν τεράστια επιτυχία αλλά στις μέρες μας, για πολλούς δεν έχουν πια λόγο ύπαρξης, με τα ψηφιακά αρχεία μουσικής να βρίσκονται σε κάθε smartphone και με τις υπηρεσίες music streaming να γίνονται όλο και περισσότερο δημοφιλείς.

 

Η Sony ωστόσο πιστεύει ότι υπάρχει χώρος στην αγορά για ένα ή δύο μοντέλα Walkman, αρκεί βεβαίως να είναι οι καλύτερες ψηφιακές συσκευές αναπαραγωγής αρχείων ήχου στην αγορά. Και ακριβώς αυτό είναι που διαφημίζει η Ιαπωνική εταιρεία: ότι τα νέα Walkman –ανακοίνωσε δύο νέες συσκευές, τα NW-WM1Z και NW-WM1A με το δεύτερο να είναι σημαντικά πιο οικονομικό- είναι οι υψηλότερης ποιότητας audio players της κλάσης τους.

 

Με κόστος €3300 για το NW-WM1Z και €1200 για το NW-WM1A οφείλουν να είναι λέμε εμείς, και πράγματι, τουλάχιστον στην περίπτωση του NW-WM1Z που είχαμε την ευκαιρία να το δοκιμάσουμε, η ποιότητα ήχου ήταν εκπληκτική. Στις συσκευές του είδους, μπορούν να αναπαραχθούν αρχεία ήχου υψηλής ποιότητας έως και αρχεία χαμηλής ποιότητας mp3.

gallery_286955_3290_109839.jpg

 

Μάλιστα, τα χαμηλής ποιότητας αρχεία με χαμηλότερο bit rate αναβαθμίζονται σε ποιότητα που αγγίζει τον ήχο υψηλής ανάλυσης χάρη στην τεχνολογία DSEE HX. Με την συγκεκριμένη τεχνολογία, ο χρήστης του NW-WM1Z ή του NW-WM1A μπορεί να επιλέξει ανάμεσα σε πέντε λειτουργίες, ανάλογα το είδος της μουσικής που ακούει: Standard, Female Vocal, Male Vocal, Percussion ή Strings.

 

Η συσκευή μπορεί να αναπαραγάγει MP3, WMA, FLAC, LINEAR PCM, AAC, HE-ACC, APPLE LOSSLESS, AIFF και DSD, διαθέτει έγχρωμη οθόνη 4,0 ιντσών TFT ανάλυσης 854 x 480 pixels (μπορεί και προβάλει και στίχους, κανάλια Sense Me) και εσωτερική μνήμη 256GB (δέχεται και κάρτες μνήμης microSD) ενώ υποστηρίζει και NFC.

gallery_286955_3290_84593.jpg

 

Ο σχεδιασμός, αποτελεί κλειδί για την ποιότητα του ήχου σύμφωνα με την Sony, και το WM1Z διαθέτει επίχρυσο πλαίσιο OFC (χαλκός χωρίς οξυγόνο) που επιδεικνύει την σχολαστική προσήλωση της Sony στη λεπτομέρεια με τα συγκεκριμένα προϊόντα. Το WM1Z διαθέτει Bluetooth LDAC για αναπαραγωγή αρχείων ήχου από πολλαπλές πηγές, έναν νέο πυκνωτή FT CAP πολυμερών για την τροφοδοσία του ενισχυτή και άλλα χαρακτηριστικά που το καθιστούν ενδεχομένως την καλύτερη φορητή συσκευή αναπαραγωγής μουσικής στον κόσμο.

 

Η αποστολή του insomnia στην IFA 2016 είναι χορηγία της ΓΕΡΜΑΝΟΣ