Η Sony σχεδιάζει να πουλήσει το τμήμα μπαταριών της στην εταιρεία Murata, μία Ιαπωνική εταιρεία που κατασκευάζει ποικιλία προϊόντων, από wireless εξαρτήματα μέχρι ρομπότ.

Η Sony ξεκίνησε την επιχείρηση με τις μπαταρίες το 1975 και ήταν η πρώτη εταιρεία στον κόσμο που ξεκίνησε να πουλάει μπαταρίες ιόντων-λιθίου το 1991. Ο γίγαντας των ηλεκτρονικών ειδών έχει ξεκινήσει να πουλάει βασικές επιχειρήσεις και περιουσιακά στοιχεία σε μία προσπάθεια να επιστρέψει σε τροχιά κερδοφορίας, και πρόσφατα πούλησε το τμήμα υπολογιστών VAIO, τα κεντρικά της στην Νέα Υόρκη και στο Τόκιο, καθώς και το τμήμα games της Sony Online Entertainment. Επίσης δημιούργησε δύο ξεχωριστές εταιρικές οντότητες για τα τμήματα τηλεοράσεων και κατασκευής αισθητήρων (για κάμερες κινητών τηλεφώνων κ.ά).
Το πιθανότερο είναι η εταιρεία Murata να αποκτήσει την θυγατρική Sony Energy Devices Corporation καθώς και τα εργοστάσια της στην Κίνα και στην Σιγκαπούρη, με εξαίρεση της αλκαλικές μπαταρίες και τους φορτιστές USB. Το τμήμα μπαταριών της Sony ήταν μέρος του επικερδούς τμήματος αισθητήρων της Ιαπωνικής εταιρείας, αλλά αποτέλεσε τροχοπέδη για τα κέρδη της εταιρείας το 2015 με το ποσό των $270 εκατομμυρίων.

 

Η Sony δήλωσε, ότι ενώ προσπάθησε να βελτιώσει την κερδοφορία των μπαταριών ιόντων-λιθίου για smartphones, το ανταγωνιστικό περιβάλλον έχει αλλάξει δραματικά. Η Samsung ισχυρίζεται ότι είναι η κορυφαία εταιρεία στον χώρο στις μικρές μπαταρίες ιόντων-λιθίου και βρίσκεται σε ηγετική θέση από το 2010. Οι LG και Panasonic επίσης ξεπερνούν την Sony σε πωλήσεις. Η εξαγορά αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι τον Μάρτιο του 2017.

 

Link.png Site: Engadget