Η Sony ανακοίνωσε ότι εξαγόρασε την επιχείρηση κατασκευής αισθητήρων για κάμερες της Toshiba έναντι 19 δισεκατομμυρίων yen (περίπου $155 εκ.).

Αν και γνωρίζαμε για τις προθέσεις της από τον περασμένο Οκτώβριο, η Sony επιβεβαίωσε την συναλλαγή αποκαλύπτοντας και το ποσό της εξαγοράς. Μαζί με το εργοστάσιο κατασκευής, μεταφέρονται στην Sony και ο εξοπλισμός καθώς και το προσωπικό. Η εξαγορά θα ολοκληρωθεί έως στις 31 Μαρτίου 2016.

 

Οι νέες εγκαταστάσεις θα λειτουργούν κάτω από την νέα θυγατρική της Sony, Sony Semiconductor Corporation, που θα είναι αφοσιωμένο στην κατασκευή αισθητήρων εικόνας CMOS.

 

Όπως είναι γνωστό, η επιχείρηση κατασκευής αισθητήρων εικόνας είναι μία από τις πλέον κερδοφόρες της Sony –πουλάει αισθητήρες τόσο σε κατασκευαστές ψηφιακών φωτογραφικών μηχανών όσο και σε κατασκευαστές smartphones- και τώρα με την εξαγορά της επιχείρησης της Toshiba, αναμένεται να ισχυροποιήσει ακόμα περισσότερο την θέση της. Μερικοί από τους μεγαλύτερους πελάτες της Sony, από τους δεκάδες, είναι η Apple, Xiaomi, Google κ.ά.

 

Link.png Site: TheVerge