Η Sony προχώρησε σήμερα στην ανακοίνωση δύο νέων συσκευών που προστίθενται στην οικογένεια των Xperia smartphones, τρέχοντας την τελευταία έκδοση του λογισμικού του Android, Ice Cream Sandwich. Πρόκειται για το Xperia miro αλλά και το Xperia tipo τα οποία είναι τα πρώτα smartphones της εταιρείας με δύο υποδοχές για κάρτες sim. Να σημειωθεί ότι το tipo θα κυκλοφορήσει και σε κλασσική έκδοση με μία υποδοχή κάρτας sim. Και τα δύο smartphones θα κυκλοφορήσουν στην Ευρώπη με άγνωστη μέχρι τώρα τιμολόγηση, ενώ γ

ια το tipo γνωρίζουμε ότι θα κυκλοφορήσει κάποια στιγμή στο τρίτο τρίμηνο του 2012.

 

Το miro διαθέτει οθόνη 3.5” ιντσών, 5 megapixel φωτογραφική μηχανή και εμπρόσθια κάμερα για video κλήσεις. Θα κυκλοφορήσει σε τέσσερα χρώματα, μαύρο, χρυσό ασημί και ροζ. Ξεχωρίζει για τον “κοινωνικό” του χαρακτήρα καθώς ενσωματώνει ειδικά τροποποιημένες λειτουργίες για το Facebook, ενώ δεν έχουν δημοσιευτεί περισσότερα τεχνικά χαρακτηριστικά.

 

xperia-miro.jpg

To Xperia tipo dual έχει ελάχιστα μικρότερη οθόνη από το miro, η οποία είναι 3.2” ιντσών ανάλυσης 480x320 pixel και τεχνολογίας TFT. Ο επεξεργαστής του είναι Snapdragon μονοπύρηνος χρονισμένος στα 800MHz. Η φωτογραφική του μηχανή είναι 3.2 megapixel και ο αποθηκευτικός χώρος φτάνει τα 3GB, επεκτάσιμος με κάρτες μνήμης microSD. Ζυγίζει κάτω από 100 γραμμάρια και ξεχωρίζει για το ειδικό κουμπί που διαθέτει στο πλαϊνό του μέρος για εύκολη εναλλαγή μεταξύ των δύο αριθμών στις κάρτες sim.

 

tipo.jpg

 

 

 

Link.png Site: Xperia Miro

Link.png Site: engadget.com