Ευχάριστες ειδήσεις επιφύλασσαν τα αποτελέσματα του τελευταίου οικονομικού τριμήνου για τη Sony, όσον αφορά το τμήμα των smartphone με πολύ καλές επιδόσεις για τη σειρά Xperia.

Συγκεκριμένα η εταιρεία ανακοίνωσε λειτουργικά κέρδη 80 εκατομμυρίων δολαρίων, ως αποτέλεσμα των 12 εκατομμυρίων πωλήσεων κινητών τηλεφώνων, έναντι 8.8 εκ. το ίδιο χρονικό διάστημα για το 2013 στα οποία κυρίαρχη παρουσία έχουν τα Xperia Z3 και Z3 Compact.

 

Τα συγκεκριμένα smartphone έχουν ξεχωρίσει για τη δυνατότητα αδιαβροχοποίησης που προσφέρουν, την πολύ καλή αυτονομία, ενώ σημαντικό ρόλο στα αποτελέσματα φαίνεται να έχουν παίξει και τα smartphones της Sony τα οποία ανήκουν στη μεσαία κατηγορία, μερικά από τα οποία διαθέτουν και αυτά δυνατότητες αδιαβροχοποίησης.

 

Πάντως για ολόκληρο το οικονομικό έτος, η Sony σημειώνει ζημιές ύψος 1.45 δισ. δολαρίων, οι οποίες είναι χαμηλότερες του αναμενομένου εξαιτίας των εξαιρετικών πωλήσεων του PlayStation 4 αλλά και του τμήματος φωτογραφικών αισθητήρων.Όπως είναι γνωστό, αρκετοί κατασκευαστές επιλέγουν αισθητήρα της Sony για τα μοντέλα τους ενώ άλλοι προσθέτουν σ' αυτούς επιπλέον δυνατότητες όπως οπτικό σταθεροποιητή, «βαφτίζοντας» τους στη συνέχεια με τη δική τους ονομασία.

 

Σημαντικό αναμένεται να είναι το επόμενο οικονομικό τρίμηνο το οποίο λήγει το προσεχή Μάρτιο και στο οποίο η Sony αναμένεται να ανακοινώσει κέρδη.

 

Link.png Site: PhoneArena