Λίγες ώρες μετά την πλήρη αποκατάσταση του PlayStation Network το οποίο ήταν εκτός λειτουργίας για περίπου ένα μήνα, και λίγες ημέρες μετά την επίθεση ομάδας hacker στην ελληνική ιστοσελίδα της sony, ακόμη μία επίθεση προστίθεται στη λίστα εναντίον της εταιρείας. Πρόκειται για επίθεση που όπως αναφέρεται αποκάλυψε πάνω από ένα εκατομμύριο λογαριασμούς χρηστών των ιστοσελίδων sonypictures.com, sonybmg.nl, και sonybmg.

 

Την ευθύνη της επίθεσης ανέλαβε η ομάδα Lulz Security η οποία σύμφωνα με ισχυρισμούς της απέκτησε πρόσβαση στις ιστοσελίδες της Sony μέσω SQL injection. Οι πληροφορίες των λογαριασμών που αποκαλύφθηκαν αναφέρονται στα ονόματα των χρηστών, τα τηλέφωνά τους, σε email και σε ταχυδρομικές διευθύνσεις.

 

Η Lulz Security φρόντισε έτσι ώστε όλα τα στοιχεία να διαρρεύσουν μέσω αρχείου torrent σε γνωστή ιστοσελίδα. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι κωδικοί των λογαριασμών αποκαλύφθηκαν ως απλό κείμενο και όχι με κάποιο είδος προστασίας. Σε αυτό το σημείο τίθεται ένα σημαντικό ζήτημα ασφαλείας, καθώς υπάρχει μεγάλη μερίδα χρηστών που χρησιμοποιεί τους ίδιους κωδικούς ασφαλείας σε πολλαπλές ιστοσελίδες.

 

Link.png Site: arstechnica.com