Η Sony ανακοίνωσε ότι θα ενώσει τις Sony Computer Entertainment και Sony Network Entertainment σε μία οντότητα, με την ονομασία Sony Interactive Entertainment.

H νέα οντότητα θα έχει την έδρα της στο San Mateo, στην California και θα έχει την ευθύνη για την έρευνα, την ανάπτυξη και τις πωλήσεις του PlayStation, καθώς και για το hardware, το software ή για τις δικτυακές υπηρεσίες και άλλο περιεχόμενο.

 

“Με την ενοποίηση των πλεονεκτημάτων του PlayStation, του hardware, του software, του περιεχομένου και των δικτυακών επιχειρήσεων, η SIE θα γίνει μία ακόμα ισχυρότερη οντότητα, με ξεκάθαρο στόχο να επιταχύνει περαιτέρω την ανάπτυξη της επιχείρησης του PlayStation” δήλωσε ο Andrew House της Sony. “Μαζί με τους εταίρους μας, η SIE θα αναπτύξει πρωτοποριακές υπηρεσίες και προϊόντα που θα εξακολουθήσουν να εμπνέουν την φαντασία των καταναλωτών και να οδηγούν την αγορά” συμπλήρωσε.

 

Η Sony Computer Entertainment ιδρύθηκε τον Νοέμβριο του 1993 και παρουσίασε την πρώτη κονσόλα PlayStation τον Δεκέμβριο του 1994. H Sony Network Entertainment ιδρύθηκε το 2010, για να δημιουργήσει περιεχόμενο και υπηρεσίες για το PlayStation Network.

 

Link.png Site: Kotaku
Link.png Site: PlayStationBlog