Το εντυπωσιακό drone αποκαλύφθηκε στη CES 2021, ένα χρόνο αφότου είδαμε τις πρώτες εικόνες του.

Η Sony αποκάλυψε το επερχόμενο Sony Airpeak, ένα drone που προορίζεται για επαγγελματική καταγραφή βίντεο. Το σημείο όπου ξεχωρίζει είναι στην κάμερα, καθώς σε αντίθεση με τα περισσότερα drones της αγοράς, δεν διαθέτει κάποια ενσωματωμένη στο σώμα του.

Είναι σχεδιασμένο για να συνεργάζεται με τις mirrorless κάμερες Sony της σειράς Alpha, τις οποίες το drone «κουβαλάει» για να πραγματοποιήσει λήψεις. 

Κατά την εταιρεία, είναι ικανό να σταθερές πτήσεις με πλήρη ακρίβεια, ενώ ενσωματώνει τεχνητή νοημοσύνη και ρομποτικά μέρη για να πετύχει τον σκοπό του. Η Sony επίσης δήλωσε πως, παρά το μεγάλο του μέγεθος, είναι το μικρότερο drone της αγοράς που μπορεί να υποστηρίξει τις Alpha mirrorless κάμερές της όπως για παράδειγμα την Sony A7S III, μια full frame μηχανή με δυνατότητα αλλαγής φακού.

Παρακάτω βρίσκεται το βίντεο όπου έκανε ντεμπούτο το drone.

Επιπλέον, στο ίδιο βίντεο περιλαμβάνεται το Sony Vision-S Concept, το ηλεκτρικό αυτοκίνητο την πορεία του οποίου ακολουθεί το drone για τις ανάγκες τις επίδειξης. 

Με τη δυνατότητα χρήσης ισχυρών φωτογραφικών μηχανών όπως η A7S III με τους εναλλάξιμους φακούς και δυνατότητα καταγραφής σε 4K, είναι ξεκάθαρο πως το drone απευθύνεται σε επαγγελματίες φωτογράφους ή του κινηματογραφικού χώρου.

Μέχρι στιγμής, αγνοούνται πληροφορίες όπως αυτονομία, εμβέλεια και λοιπές σημαντικές πληροφορίες αλλά και η τιμή. Παρόλα αυτά, η κυκλοφορία του έχει προγραμματιστεί για την ερχόμενη άνοιξη οπότε πιθανότατα περισσότερες λεπτομέρειες δεν απέχουν πολύ.