Σύμφωνα με διάφορες πηγές, η Sony αναμένεται στις 26 Μαΐου να ανακοινώσει τη νέα compact selfie camera «Sony ZV1».

 

Η νέα φωτογραφική μηχανή που αναμένεται να τραβάει βίντεο 4Κ, απευθύνεται σε όσους θέλουν μία κάμερα που μπορεί να προσφέρει υψηλής ποιότητας φωτογραφίες και βίντεο και που μπορούν να μεταφέρουν εύκολα, ενώ η «Vari angle» οθόνη της θα κάνει ευκολότερη τη ζωή των vloggers.  

Οι πληροφορίες κάνουν λόγο για μία κάμερα με φακό 24-70mm με διάφραγμα f:/1.8-2.8, η οποία διαθέτει βελτιωμένο μικρόφωνο και οθόνη που μπορεί να γυρίσει/ περιστραφεί υπό διάφορες γωνίες για να διευκολύνει όσους τραβούν selfies ή όσους χρησιμοποιούν την μηχανή για vlogging. Όσον αφορά στις selfies, θα διαθέτει ένα χαρακτηριστικό με την ονομασία «One Touch Bokeh» για πορτραίτα με ανεστίαστο φόντο (υποθέτουμε ότι το χαρακτηριστικό θα απλοποιεί σημαντικά τέτοιες λήψεις). Επίσης θα υποστηρίζει τις υπάρχουσες τεχνολογίες αυτόματης εστίασης Real Time AF και Real Time Eye AF καθώς και Auto Object Detect.

Από άποψη εμφάνισης, αναμένεται να μοιάζει αρκετά με την RX100 αλλά θα προσφέρει κατά πάσα πιθανότητα ανώτερο «grip» ενώ εξωτερικά θα διαθέτει ένα μεγάλο πλήκτρο για την εγγραφή βίντεο.

Η Sony, όπως αναφέραμε, θα ανακοινώσει την ZV1 στις 26 Μαΐου ωστόσο ετοιμάζει και ένα μεγάλο event (με αποκαλύψεις στην κατηγορία Full Frame E-mount) τον Ιούνιο.