Η Japan Display, η κοινοπραξία που έχουν συστήσει εταιρείες κολοσσοί του χώρου όπως η Sony, Toshiba και η Hitachi για την κατασκευή LCD οθονών, ανακοίνωσε μία ακόμη εξέλιξη σε ότι αφορά τις οθόνες των μελλοντικών μας smartphone.

Λίγες μέρες μετά την ανακοίνωση κατασκευής οθόνης για tablet με ανάλυση 4K, η JDI επιστρέφει με μια νέα TFT LCD οθόνη 5.4 ιντσών με την εκπληκτική ανάλυση των 1440 x 2560 pixels κάτι που αντιστοιχεί σε 543 ppi. H JDI αναφέρει ότι έχει βελτιώσει την κατανάλωση ρεύματος αλλά και το φυσικό μέγεθος της νέας οθόνης έτσι ώστε αυτή να μπορέσει να ενσωματωθεί σε ένα smartphone.

 

Ταυτόχρονα με την παρουσίαση της συγκεκριμένη οθόνης, η εταιρεία παρουσίασε και μια μεγαλύτερη με μέγεθος 6.2 ιντσών, που διαθέτει την ίδια ανάλυση με το "μικρότερο" αδερφάκι της. Εξαιτίας του μεγαλύτερου μεγέθους, το ppi πέφτει στα 473, εξακολουθεί όμως να είναι αρκετά εντυπωσιακό.

 

japan_display_543ppi_screen.jpg

 

Δεν υπάρχει κάποια ενημέρωση για την ενσωμάτωση της οθόνης σε μελλοντικά μοντέλα, κάτι που αν γίνει πιθανολογούμε ότι θα αποτελέσουν προτεραιότητα εταιρείες της κοινοπραξίας και κυρίως η Sony.

 

Link.png Site: http://www.j-display.com/english/news/2013/20131024.html[/url]']Japan Display