Από το κακό στο χειρότερο πηγαίνουν τα πράγματα για την Sony και όχι μόνο από οικονομικής άποψης. Μαθαίνουμε τώρα ότι η Sony αναμένεται να αναδιοργανωθεί, σε ένα νέο τριετές πλάνο, με βάση το οποίο θα κατασκευάζει λιγότερες τηλεοράσεις και κινητά τηλέφωνα, και περισσότερες κονσόλες PlayStation.

Σύμφωνα με τα τελευταία οικονομικά αποτελέσματα, το τμήμα Sony Mobile του Ιάπωνα γίγαντα ήταν αποκλειστικά υπεύθυνο για το... σβήσιμο όλων των κερδών που σημείωσε η εταιρεία από το PlayStation 4.

Σε πρόσφατο συνέδριο επενδυτών, ο αξιωματούχος της Sony, Hiroki Totoki ενημέρωσε τους παρευρισκόμενους ότι η εταιρεία έχει ένα νέο τριετές σχέδιο για να αντιμετωπίσει τις απώλειες και την οικονομική αιμοραγία, και μία περίληψη του σχεδίου θα λέγαμε ότι είναι "η κατασκευή λιγότερων τηλεοράσεων και κινητών τηλεφώνων".

 

Σύμφωνα με το Reuters, το σχέδιο της Sony αποτελεί απάντηση στις εκτιμήσεις ότι το τμήμα Sony Mobile θα σημειώσει απώλειες 1,7 δισεκατομμυρίων δολαρίων έως στον ερχόμενο Μάρτιο. Με την νέα στρατηγική, η Sony θα εγκαταλείψει τα σχέδια της να ανταγωνιστεί άλλες εταιρείες με στόχο να αυξήσει το ποσοστό της στην αγορά, παρά θα κατασκευάζει μικρότερο αριθμό συσκευών που θα αποφέρουν κέρδη, ακόμα και αν οι πωλήσεις σταματήσουν κατά 30%.

 

Η Sony δεν είναι η μόνη εταιρεία που αντιμετωπίζει σημαντικά προβλήματα με το τμήμα κινητής τηλεφωνίας, αφού πρόσφατα και η Samsung είδε σημαντική πτώση στα κέρδη της και αναμένεται να λάβει μέτρα για την αντιμετώπιση του προβλήματος. Το Reuters επίσης στην ίδια αναφορά κάνει λόγο για αναδιοργάνωση του τμήματος κινητής τηλεφωνίας της εταιρείας, αν και οι σχετικές λεπτομέρειες δεν αναμένεται να γίνουν γνωστές πριν το νέο έτος. Ως μέρος αυτής την αναδιοργάνωσης η Sony σκοπεύει να σταματήσει να είναι χορηγός της FIFA, κάτι που αναμένεται να της εξασφαλίσει περίπου 280 εκατομμύρια δολάρια.

 

Πέρα από την μείωση των εξόδων, η εταιρεία ελπίζει να κερδίσει περισσότερα χρήματα επενδύοντας στο τμήμα gaming της εταιρείας. Πέρα από το PlayStation 4, η εταιρεία εργάζεται πάνω στην νέα πλατφόρμα PlayStation Vue, μία υπηρεσία τύπου Netflix.

 

Link.png Site: Engadget