Το οποίο δυστυχώς αναμένεται να είναι έτοιμο το 2024 αλλά θα βοηθήσει σε τυχόν μελλοντικές ελλείψεις

Οι φήμες για μια συνεργασία μεταξύ Sony και TSMC για την παραγωγή ημιαγωγών αποδείχθηκαν αληθινές, καθώς το Nikkei αναφέρει πως οι εταιρείες θα συνεργαστούν για να κατασκευάσουν ένα εργοστάσιο παραγωγής στο Κουμαμότο της Ιαπωνίας. Στόχος είναι να αντιμετωπίσουν την τεράστια παγκόσμια ζήτηση ειδικά σχεδιασμένων chip. όπως αυτά που χρειάζονται αυτοκινητοβιομηχανίες και εταιρείες κατασκευής smartphone. Η συμφωνία προβλέπει την TSMC να δημιουργεί μια τοπική θυγατρική εταιρεία, Japan Advanced Semiconductor Manufacturing, στην οποία η Sony θα έχει μερίδιο περίπου $500 εκατομμυρίων.

Το συγκεκριμένο εργοστάσιο δε θα χρειαστεί για την παραγωγή των επερχόμενων chip στα 5nm, αντιθέτως θα ξεκινήσει με chip στα 22nm και στα 28nm. Μπορεί να ακούγεται ξεπερασμένη λιθογραφία, αλλά θα είναι κατάλληλα για περιπτώσεις όπου το κόστος και η αξιοπιστία είναι σημαντικότερα από την απόδοση, όπως αυτοκίνητα.

Όπως και με κάθε λύση διαθεσιμότητας μέχρι τώρα, έτσι και τώρα θα χρειαστεί να περάσουν κάποια χρόνια για να φανεί η διαφορά. Οι δύο εταιρείες αναμένουν να ξεκινήσουν την κατασκευή του εργοστασίου κάποια στιγμή μέσα στο 2022, με την παραγωγή να ξεκινάει κάποια στιγμή πριν το τέλος του 2024. Μπορεί το τεράστιο πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε τώρα να έχει ξεπεραστεί ως τότε, αλλά έτσι θα είναι εφικτό να αποφευχθούν μελλοντικές ελλείψεις και να μην βλέπουμε τα προβλήματα που έχουν τώρα πολλές εταιρείες σε διάφορες βιομηχανίες.

  • Thanks 1
  • Haha 2