Παράλληλα με το Xperia XZ, η Sony παρουσίασε και το Xperia X Compact. Kάθε μοντέλο "Compact" στο παρελθόν, αποτελούσε την περισσότερο "μαζεμένη", μικρότερη σε διαστάσεις αλλά και παράλληλα ασυμβίβαστη εκδοχή της ναυαρχίδας (π.χ Xperia Z1 Compact).

Αυτή την φορά ωστόσο, αν και από άποψη design, έχει κοινά στοιχεία με το Xperia XZ, το νέο Xperia X Compact, όπως μαρτυράει και η ονομασία του, είναι η “compact” έκδοση του Xperia X και επομένως βασίζεται στο ίδιο hardware. Μάλιστα, οι “συμβιβασμοί” στο εσωτερικό συνεχίζονται και στο εξωτερικό, αφού το νέο Sony Xperia X Compact είναι κατασκευασμένο από πλαστικό, το οποίο έχει αίσθηση κεραμικού υλικού.

 

Στο εσωτερικό του βρίσκουμε το Qualcomm Snapdragon 650 SoC και όχι το κορυφαίο Snapdragon 820 SoC που διαθέτει το Xperia XZ, αλλά και 3GB RAM. Η οθόνη του LCD IPS έχει διαγώνιο 4,6 ιντσών και υποστηρίζει ανάλυση 720 x 1280 pixels.

 

Σε αντίθεση με την ναυαρχίδα της Ιαπωνικής εταιρείας Xperia XZ, το μικρό Xperia X Compact δεν διαθέτει εμπρόσθια κάμερα 13 Megapixels, αλλά μία που βασίζεται σε αισθητήρα 5,0 Megapixels. Παρόλα αυτά ενσωματώνει την νέα κύρια κάμερα των 23 Megapixels που βασίζεται στον αισθητήρα IMX300 και συνεπικουρείται από το σύστημα αυτόματης εστίασης Triple Sensing (Color Detection, Phase Detection, Laser Detection) καθώς και από το σύστημα σταθεροποίησης της εικόνας SteadyShot Intelligent Active Mode.

 

 

Η συσκευή διαθέτει επίσης USB Type-C υποδοχή, μπαταρία 2700mAh και υποστηρίζει Quick Charge 2.0. Το Sony Xperia X Compact θα κυκλοφορήσει μέσα στον Σεπτέμβριο στην Ευρωπαϊκή αγορά με τιμή €449.

 


gallery_286955_3286_126147.jpg

 


Η αποστολή του insomnia στην IFA 2016 είναι χορηγία της ΓΕΡΜΑΝΟΣ