H αποκλειστικότητα αποδεικνύεται έννοια με βραχύβια διάρκεια.

Το PlayStation VR2 κυκλοφόρησε πριν από περίπου ένα χρόνο, με την υπόσχεση πως θα προσφέρει υψηλής ποιότητας περιβάλλον εικονικής πραγματικότητας, αποκλειστικά για το PlayStation 5. Σύμφωνα με μια σύντομη παράγραφο, σε ανάρτηση που εντοπίστηκε στο επίσημο ιστολόγιο του PlayStation, όμως, τα πράγματα ενδεχομένως να αλλάξουν σύντομα:

"Με χαρά ανακοινώνουμε ότι βρισκόμαστε στο στάδιο που δοκιμάζουμε τη δυνατότητα των χρηστών του PSVR2 να έχουν πρόσβαση σε επιπλέον παιχνίδια στο PC που προσφέρουν ακόμη μεγαλύτερη ποικιλία, επιπλέον των τίτλων για PSVR2 που είναι διαθέσιμοι μέσω του PS5. Ελπίζουμε να καταστήσουμε τη λειτουργία αυτή διαθέσιμη μέσα στο 2024, επομένως παραμείνετε συντονισμένοι για περισσότερα νέα".

Η διατύπωση είναι αρκετά αόριστη ώστε να αφήνει διάφορα ερωτήματα ανοιχτά. Ποια "επιπλέον παιχνίδια" για PC θα έχουν υποστήριξη για το PSVR2; Πότε μέσα στο 2024 θα συμβεί αυτό; Και τα δύο αυτά μέτωπα, παραμένουν εκκρεμή.

Το βέβαιο είναι πως θα υπάρχει δυνατότητα χρήσης του PSVR2 σε PC χωρίς να χρειάζεται η προσφυγή στις ιδιότροπες, αυτοσχέδιες μετατροπές που προτείνουν οι χρήστες. Πρόκειται για μια πολύ ενδιαφέρουσα στρατηγική αναδιάταξη εκ μέρους της Sony, η οποία παρουσίασε στην αγορά το PSVR2 πέρυσι, χωρίς να το συνοδεύει από ιδιαίτερα σημαντικούς, πρωτότυπους τίτλους για τη συσκευή, ούτε και αναδρομική συμβατότητα για τίτλους του PSVR1. Το πρόβλημα αυτό συνεχίζεται και το 2024, καθώς δεν έχουν υπάρξει εντυπωσιακές ανακοινώσεις νέων τίτλων για το PSVR2 μετά την κυκλοφορία του.

Επομένως, για όσους απέκτησαν τη συσκευή και έχουν στη διάθεσή τους ένα ισχυρό gaming PC, αυτά τα δύο εργαλεία διασκέδασης ενδέχεται να συναντηθούν κάποια στιγμή αργότερα μέσα στη χρονιά.

  • Like 1
  • Thanks 1
  • Haha 1