Η Sony διαθέτει τη δική της crowdfunding πλατφόρμα, το First Flight, και το πιο πρόσφατο προϊόν που έκανε τη μετάβαση από την πλατφόρμα στην αγορά είναι το τηλεκοντρόλ Huis. Οι παραγγελίες για το προϊόν στην Ιαπωνία έχουν ξεκινήσει κανονικά.

Πρόκειται για ένα universal τηλεκοντρόλ, που διαθέτει e-paper οθόνη αφής και επιτρέπει στον χρήστη να παραμετροποιήσει τη διάταξη των κουμπιών. Η Sony το περιγράφει ως ένα προϊόν που "προσαρμόζεται" στη ζωή του χρήστη.

 

Το Huis μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τον έλεγχο μεγάλης γκάμας συσκευών όπως τηλεοράσεων, Blu-ray players, φωτισμού και air conditioners. Η παραμετροποίηση του συστήματος διεπαφής μπορεί να πραγματοποιηθεί τόσο μέσω του ίδιου του τηλεκοντρόλ, όσο και μέσω εφαρμογής PC για περισσότερο έλεγχο και ευκολία.

 

Μάλιστα, οι χρήστες μπορούν να μοιραστούν τη δική τους custom διάταξη στο ίντερνετ, καθώς και να κατεβάσουν διάταξη πλήκτρων που έχει ανεβάσει κάποιος άλλος χρήστης. Η Sony δηλώνει ότι επέλεξε την ενσωμάτωση e-paper οθόνης έναντι της LCD, διότι η χαμηλή κατανάλωση ενέργειας και η δυνατότητα συνεχούς προβολής των ψηφιακών πλήκτρων, καθιστούν βολικότερη τη χρήση του ως τηλεκοντρόλ.

 

Οι κάτοικοι της Ιαπωνίας μπορούν να παραγγείλουν το Huis, το οποίο κοστίζει περίπου $250, και θα ξεκινήσει να αποστέλλεται στις αρχές του Μαρτίου. Όπως συμβαίνει και με άλλα προϊόντα της Sony που έχουν ξεκινήσει την πορεία τους από το First Flight, λόγου χάρη τα ρολόγια FES και Wena Wrist, δεν γνωρίζουμε εάν το Huis θα γίνει διαθέσιμο και σε άλλες χώρες πέρα από την Ιαπωνία.

 

 

Link.png Site: TheVerge