Δεν είναι η πρώτη φορά που η Sony ασχολείται με τους υβριδικούς υπολογιστές, και στην IFA 2013 παρουσίασε μια νέα πρόταση την οποία συνέκρινε πριν την επίσημη ανακοίνωση με origami.

Το Vaio Fit multi-flip ξεχωρίζει πρώτα για τον πολύ όμορφο σχεδιασμό του από σκελετό αλουμινίου σε συνδυασμό με τις διάφορες δυνατότητες χρήσης που δίνει. Αρχικά μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως ένας φορητός υπολογιστής με οθόνη 13.3' ιντσών και η οποία στηρίζεται στην τεχνολογία Triluminos. Όπως και με το Vaio , η οθόνη μπορεί να τοποθετηθεί πάνω στο πληκτρολόγιο και έτσι το σύστημα να αποκτήσει χαρακτήρα tablet αν και το πάχος του ξεφεύγει από την πλειοψηφία των tablets της αγοράς . Ένας τρίτος τρόπος χρήσης υπάρχει με τη δυνατότητα της οθόνης να περιστρέφετε πλήρως και να εμφανίζει το περιεχόμενο της σε όσους βρίσκονται πίσω από τον υπολογιστή.

 

Ως υπολογιστής που βασίζεται στα Windows 8, διαθέτει οθόνη αφής και μάλιστα η Sony στο πακέτο περιλαμβάνει και ένα stylus το οποίο η Sony το προωθούσε τουλάχιστον στον εκθεσιακό χώρο της ως τρόπος διασκέδασης με εφαρμογές ζωγραφικής του Windows Store. Σχετικά με το λογισμικό, η Sony έχει προσθέσει και αρκετές δικές της προτάσεις με έμφαση στην επεξεργασία φωτογραφιών και βίντεο.

 

DSC00259.JPG

 

Sony Vaio Fit mult-flip

Sony Vaio Fit mult-flip

Sony Vaio Fit mult-flip

Sony Vaio Fit mult-flip

 

Κατά τα άλλα, το Vaio Fit multifiip θα κυκλοφορήσει σε διάφορες εκδόσεις με τελευταίας γενιάς επεξεργαστή της σειράς Core i της Intel. Δύο επιλογές υπάρχουν στο θέμα της κάρτα γραφικών με τα κορυφαία μοντέλα να διαθέτουν την Nvidia GeForce GT 735M και τα πιο οικονομικά να διαθέτουν την πρόταση της Intel HD Graphics 4400.

 

Δεν υπάρχει κάποια ενημέρωση για την τιμή, ενώ η κυκλοφορία του αναμένεται με την επίσημη κυκλοφορία των Windows 8.1 στις 18 Οκτωβρίου.