Το vivo APEX ήταν μία από τις συσκευές που πέρυσι έκαναν αίσθηση, χάρη στον πρωτοποριακό σχεδιασμό με την τύπου «pop-up» εμπρόσθια camera, την οποία ενεργοποιεί ένας μηχανισμός μέσα σε μόλις 0,8 δευτερόλεπτα.

Χρησιμοποιώντας ως βάση την παραπάνω συσκευή, η μητρική εταιρεία ΒΒΚ Electronics έφερε στην αγορά το vivo NEX S και το Find X, αυτή τη φορά με την επωνυμία της Oppo (τα brands vivo, Oppo και OnePlus ανήκουν στον Κινέζο γίγαντα της τεχνολογίας).

Φέτος, ένα χρόνο περίπου μετά την ανακοίνωση του vivo APEX, η εταιρεία ετοιμάζεται να λανσάρει τον διάδοχό του, που θα κάνει –από ότι φαίνεται – εξίσου μεγάλη αίσθηση χάρη στον «button-less» και «port-less» σχεδιασμό του.  

Το νέο vivo APEX 2019 αναμένεται να ανακοινωθεί επίσης στις 24 Ιανουαρίου αλλά μέχρι τότε, η Κινέζικη εταιρεία θέλει να δημιουργήσει το απαραίτητο «hype» για τη συσκευή. Πρόσφατα, ως μέρος μίας σειράς από διαφημιστικές-προωθητικές ενέργειες της εταιρείας, επέτρεψε σε ανθρώπους να αγγίξουν τη συσκευή –βρισκόταν σε ένα μαύρο κουτί- αλλά όχι και να την δουν. Οι περισσότεροι, περιέγραψαν το σχήμα του επερχόμενου smartphone της vivo σαν να πρόκειται για βότσαλο ή ότι έχει το σχήμα από ένα… σαπούνι, αν και μεταλλικής αίσθησης (σαν αυτό στο «teaser» της vivo που βλέπετε παρακάτω. Ορισμένοι εξεπλάγησαν που δεν μπορούσαν να αγγίξουν πλήκτρα ή υποδοχές (θύρες).  

919247364_apexteaser.jpg.ab43d4cd42b8a148b2ebdab7601d6bd8.jpg

Η συσκευή είναι γνωστή και ως «The Waterdrop» με τα πρώτα renders να δείχνουν μία συσκευή με ιδιαίτερα λείες επιφάνειες εξωτερικά. Τι σημαίνει η απουσία υποδοχών ή πλήκτρων; Ότι ενδεχομένως η εταιρεία να παρουσιάσει μία συσκευή με «capacitive» πλήκτρα, με wireless charging και με wireless data transfers ενώ βεβαίως δεν θα απουσιάζει ένας in-display fingerprint reader. Για να δούμε όμως…

GSMArena