Η Ελβετική ωρολογοποιία H. Moser & Cie αποτελεί μια μικρή, οικογενειακή επιχείρηση, που απασχολεί εξειδικευμένο προσωπικό 50 ατόμων στο μικρό εργοστάσιό της και κατασκευάζει περίπου 1.000 ρολόγια τον χρόνο. Ωστόσο, αυτό δεν την εμπόδισε να παρουσιάσει ένα νέο ρολόι, το Swiss Alp Watch, ο σχεδιασμός του οποίου είναι πανομοιότυπος με του Apple Watch.

Εντούτοις, η εταιρεία παραμένει πιστή στις αξίες της, εφόσον δεν πρόκειται για smartwatch αλλά για ένα συμβατικό ρολόι.

 

Μάλιστα, η ίδια η εταιρεία υπογραμμίζει ότι το Swiss Alp Watch αποτελεί απάντηση στη νέα μόδα των smartwatches, αποδεικνύοντας ότι τα παραδοσιακά μηχανικά ρολόγια αποτελούν το μέλλον των ρολογιών. Ο ορθογώνιος σχεδιασμός του ρολογιού, καθώς και το σχέδιο των υποδοχών του για τα λουράκια μαρτυρούν με την πρώτη ματιά ότι πρόκειται για αντιγραφή του Apple Watch. Μάλιστα, σύμφωνα με το Hodinkee, οι διαστάσεις του Swiss Alp Watch είναι ίδιες με την έκδοση 38 χιλιοστών του Apple Watch.

 

Ακόμη, η H. Moser & Cie δεν διστάζει να διακωμωδήσει ευθέως τις ομοιότητες των δύο προϊόντων στο βίντεο που κυκλοφόρησε, το οποίο μάλιστα έχει πολλά κοινά στοιχεία με τα βίντεο που ετοιμάζει η Apple για κάθε νέο προϊόν. Συγκεκριμένα, το βίντεο έχει άσπρο φόντο και τα χαρακτηριστικά του ρολογιού παρουσιάζονται με τρόπο παρόμοιο με του Jony Ive της Apple.

 

Ειρωνικό σχόλιο απέναντι στα smartwatches αποτελεί η επισήμανση στο βίντεο ότι το Swiss Alp Watch διαθέτει μία και μοναδική «εφαρμογή»: να λέει την ώρα. Μάλιστα, στο τέλος του βίντεο εντοπίζεται ο ήχος που ακούγεται κατά το δάγκωμα ενός μήλου, επιβεβαιώνοντας ότι δεν θα υπάρξει ούτε ένας που δεν θα καταλάβει ότι γίνεται αναφορά στην Apple.

 

Μόνο 50 Swiss Alp Watches θα κυκλοφορήσουν συνολικά και με τιμή $24.900, η οποία ξεπερνάει την τιμή του Apple Watch Edition που είναι κατασκευασμένο από χρυσό. Αναμένεται να δούμε εάν η Apple θα προβεί σε δηλώσεις αναφορικά με το εν λόγω προϊόν.

 

 

 

Link.png Site: Engadget