Αν και οι παραδοσιακές εταιρείες ωρολογοποιίας δεν έχουν να φοβηθούν κάτι για την ώρα, έχουν αρχίσει να ανησυχούν για την δημοτικότητα που ενδεχομένως θα αποκτήσουν τα σύγχρονα smartwatch, ειδικά μετά την έλευση του Apple Watch.

Ορισμένοι, όπως η εταιρεία Montblanc ξεκίνησαν να κάνουν κινήσεις, συνδυάζοντας την παραδοσιακή υψηλή ωρολογοποιία με την σύγχρονη τεχνολογία και η πρώτη προσπάθεια της εταιρείας είναι η συλλογή χρονογράφωμ Timewalker Urban Speed.

 

Ένας χρονογράφος Timewalker Urban Speed διαθέτει μία ειδική προσθήκη στο λουράκι, που ουσιαστικά τον μετατρέπει σε smartwatch. Πρόκειται για ένα ειδικό λουράκι -με δέρμα επεξεργασμένο να μοιάζει με ανθρακονήματα το οποίο η εταιρεία ονομάζει Extreme Montblanc Leather και το οποίο φτιάχνεται στην Φλωρεντία, στην Ιταλία- με την ονομασία e-Strap που διαθέτει οθόνη και το οποίο ο πελάτης μπορεί να το αγοράσει προαιρετικά με τον μηχανικό χρονογράφο.

Το e-Strap μπορεί να ταιριάξει επίσης και σε κάποια άλλα ρολόγια της Montblanc ή άλλων κατασκευαστών και κοστίζει ξεχωριστά περίπου €250.

 

Η οθόνη αφής είναι τύπου OLED ανάλυσης 128 x 36 pixels με διαγώνιο 0,9 ίντσες, η οποία προστατεύεται από γκρι ατσάλι ή ατσάλι με επίστρωση DLC (Diamond Like Carbon). Η οθόνη "ζευγαρώνει" με το smartphone του χρήστη μέσω Bluetooth και προσφέρει διάφορων τύπων ειδοποιήσεις (για κλήσεις, μηνύματα, social media κ.ά) ενώ καταγράφει τις δραστηριότητες του χρήστη (άσκηση, τρέξιμο κ.ά) σε συνδυασμό με μία ειδική εφαρμογή για iOS και Android. Διαθέτει μπαταρία ιόντων λιθίου και φορτίζει μέσω microUSB. Το ρολόϊ που βλέπετε στην φωτογραφία Timewalker Urban Speed Chronograph (ref. 112604) με αυτόματο μηχανισμό Swiss ETA Valjoux 7750 μαζί με το e-Strap κοστίζει €4690.

 

gallery_286955_1548_11961.jpg

 

Link.png Site: GSMArena