Η εταιρεία Pebble που χάρη στην ιδιαίτερα επιτυχημένη καμπάνια της στο Kickstarter κατάφερε να δώσει στους χρήστες ένα από τα πρώτα, αν όχι το πρώτο, smartwatch στον κόσμο (και μάλιστα να κάνει ρεκόρ πωλήσεων), επιστρέφει στο Kickstarter με αφορμή την καμπάνια για το νέο της δημιούργημα, Pebble Time.

Όπως και οι προηγούμενες δημιουργίες της εταιρείας, έτσι και το Pebble Time διαθέτει always-on backlit e-paper οθόνη, για εξαιρετική απόδοση ακόμα και κάτω από το έντονο φως του ήλιου και μειωμένη κατανάλωση.

Η διαφορά είναι ότι η νέα οθόνη στο Time, είναι εγχρωμη. Βεβαίως δεν προσφέρει την υψηλότερη ανάλυση που προσφέρουν ανταγωνιστικά προϊόντα με οθόνες τεχνολογίας LCD ή OLED, ωστόσο χαρακτηρίζεται επαρκής και σύμφωνα με την εταιρεία, η αυτονομία του smartwatch αγγίζει τις 7 ημέρες.

 

Το έξυπνο ρολόϊ επίσης της Pebble, Time, είναι αδιάβροχο. Το λουράκι είναι στάνταρντ 22mm, οπότε όσο αφορά στο ζήτημα της παραμετροποίησης, δεν υπάρχουν και πολλοί περιορισμοί. Όσο αφορά στην κάσα, το Pebble Time θα κυκλοφορήσει σε μαύρο, λευκό και κόκκινο χρώμα μαζί με όμοιου χρώματος λουράκι.

 

Ένα ακόμη χαρακτηριστικό είναι ότι ενσωματώνει μικρόφωνο, το οποίο χρησιμεύει για να απαντάει ο χρήστης σε ειδοποιήσεις ή για να καταγράφει φωνητικές σημειώσεις, ενώ υποστηρίζεται και voice typing για τους περισσότερες εφαρμογές messaging, όπως τις GMail, Hangouts, WhatsApp, Facebook Messenger κ.ά.

 

gallery_286955_1733_4136991.gif

 

Το νέο Pebble Time πήρε το όνομα του από το νέο περιβάλλον εργασίας Timeline, το οποίο παραθέτει όλες τις χρήσιμες πληροφορίες για τον χρήστη σε χρονολογική σειρά, από ειδοποιήσεις, μηνύματα ή δεδομένα άσκησης, μέχρι φωνητικές σημειώσεις, υπενθυμίσεις, ραντεβού ή email κ.ά.

 

gallery_286955_1733_82473.gif

 

Προσφέρει προς τα πίσω συμβατότητα, και έτσι οι 6500 εφαρμογές που υπάρχουν ήδη στην πλατφόρμα είναι συμβατές με το νέο δημιούργημα της εταιρείας, το οποίο μπορεί και συνδέεται με όλα τα κινητά τηλέφωνα που έχουν Android από την έκδοση 4.0 και πάνω ή με iPhone που βασίζεται στο iOS 8 ή νεότερη έκδοση.

 

gallery_286955_1733_5320547.gif

 

Η καμπάνια στο Kickstarter έχει ξεκινήσει εξαιρετικά, με τον αρχικό στόχο των 500.000 δολαρίων να έχει ξεπεραστεί 6,5 φορές μέσα σε λίγες ώρες και με τους backers να έχουν ξεπεράσει τους 16.000. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο αρχικός στόχος χρηματοδότησης ξεπεράστηκε μέσα σε 17 λεπτά!

Οι τιμές ξεκινούν από τα $179 (τα πρώτα στα $159 εξαντλήθηκαν), αλλά όσοι δεν βιάζονται, η αρχική τιμή retail από τον ερχόμενο Μάϊο θα είναι $199.

 

 

Link.png Site: Pebble Time | Kickstarter

Link.png Site: GSMArena