Το δωρεάν δημόσιο Wi-Fi αποτελούσε ένα αρκετά φιλόδοξο πρόγραμμα ήδη από την πρώτη στιγμή της ανακοίνωσης του το 2013, και αυτό το μήνα μαθαίνουμε τελικώς ότι μπαίνει οριστικά στο χρονοντούλαπο της ιστορίας.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα Το Βήμα, ο διαγωνισμός του υπουργείου Υποδομών για την υλοποίηση του έργου ματαιώθηκε, με τον υπηρεσιακό υπουργό Οικονομίας, Νίκο Χριστοδουλάκη να δημοσιεύει τη σχετική απόφαση στη Δι@ύγεια. Οι λόγοι για την ματαίωση του ανοικτού διαγωνισμού με την ονομασία «Ανάπτυξη δημοσίων σημείων ασύρματης ευρυζωνικής πρόσβασης στο διαδίκτυο (wifi hotspots) στην Ελληνική Επικράτεια», είναι αρκετοί, με σημαντικότερο της λήξης της χρηματοδότητης του έργου από το ΕΣΠΑ, που είναι προγραμματισμένη για τα τέλη Οκτωβρίου.

 

Επιπλέον όπως διαβάζουμε, στην διακήρυξη δεν υπήρχε πρόβλεψη κόστους για την παροχή ρεύματος, τη συντήρηση των εγκαταστάσεων και τη λειτουργία του Internet στα 4.000 hot spots ενώ τα χρονικά περιθώρια ήταν ελάχιστα για τον καταμερισμό όλων των σημείων hot spot στους διάφορους Δήμους.

 

Κατά την αρχική ανακοίνωση του έργου, η χώρα μας θα προχωρούσε στη δημιουργία 15.000 σημείων ασύρματης πρόσβασης σε περίπου 4.000 δημόσιους χώρους στους οποίους υπάρχει μεγάλη προσέλευση του κοινού, με προυπολογισμό 18 εκ. ευρώ. Παράλληλα θα υπήρχε εγκατάσταση εξοπλισμού ασύρματης πρόσβασης σε 1200 με 1500 μέσα μαζικής μεταφοράς, αλλά και στους 65 σταθμούς της ΣΤΑΣΥ.

 

Link.png Site: http://www.tovima.gr/society/article/?aid=737895[/url]']Το Βήμα