Η Wi-Fi Alliance κάνει ένα μεγάλο βήμα στην επικοινωνία μεταξύ συσκευών παρουσιάζοντας μια νέα τεχνολογία. Πρόκειται για το Wi-Fi Direct, το οποίο δίνει τη δυνατότητα απευθείας ασύρματης επικοινωνίας μεταξύ συσκευών χωρίς να απαιτείται η ύπαρξη hotspot.

 

Με το Wi-Fi Direct, ο διαμοιρασμός περιεχόμενου όπως φωτογραφίες, βίντεο, μουσική κλπ, η απευθείας εκτύπωση, αλλά και ο συγχρονισμός μεταξύ συσκευών πραγματοποιούνται πολύ πιο εύκολα και κυρίως, σε οποιοδήποτε μέρος, ανεξάρτητα από την ύπαρξη ενός παραδοσιακού Wi-Fi δικτύου.

 

Επίσης, το Wi-Fi Direct, θυμίζει αρκετά την τεχνολογία Bluetooth, την ξεπερνά όμως κατά πολύ χάρις τις υψηλές ταχύτητες που προσφέρει. Εκτός από τις νέες δυνατότητες που παρέχει, υποστηρίζει πλήρως όλες τις λειτουργίες του σημερινού Wi-Fi, δίνοντας έτσι τη δυνατότητα στους κατασκευαστές κινητών συσκευών να περικόψουν τη λειτουργία του Bluetooth από τα προϊόντα τους.

 

Η Wi-Fi Alliance έχει ξεκινήσει την πιστοποίηση συσκευών συμβατών με το νέο πρότυπο, ενώ η λίστα με τις ήδη πιστοποιημένες συσκευές έχει δημοσιευθεί στην επίσημη ιστοσελίδα της.

 

Video Video:

Link.png Site: Wi-Fi Alliance