Η κινεζική Xiaomi έχει γίνει γνωστή με τις value for money συσκευές Android που πουλάει, όμως, από ότι φαίνεται, έχει φιλοδοξίες και για άλλα προϊόντα πέρα από κινητά. Ήδη προσφέρει μια σειρά από προϊόντα για το σπίτι, όπως συσκευές καθαρισμού αέρα και νερού.

Επιπλέον, ανακοίνωσε την κατηγορία Mi Ecosystem, η οποία θα περιλαμβάνει τα εν λόγω προϊόντα. Η Xiaomi θα τοποθετεί το brand και την έγκρισή της σε προϊόντα που θα κατασκευάζονται από συνεργάτες της. Το πρώτο είναι ένας παρασκευαστής ρυζιού, με μινιμαλιστικό σχεδιασμό και τιμή $150, που θα κυκλοφορήσει στις 6 Απριλίου.

 

Η Xiaomi υποστηρίζει ότι η τιμή του προαναφερθέντος προϊόντος είναι χαμηλότερη κατά 40%, σε σχέση με αντίστοιχα ανταγωνιστικά προϊόντα. Ο παρασκευαστής ρυζιού ελέγχεται από την εφαρμογή Mi Home της Xiaomi και οι χρήστες μπορούν να χρησιμοποιήσουν το smartphone τους, για να σαρώσουν το barcode της συσκευασίας του ρυζιού. Στη συνέχεια, η συσκευή ρυθμίζει αυτόματα τον τρόπο παρασκευής και τη θερμοκρασία, ώστε να ταιριάζει στη συγκεκριμένη μάρκα ρυζιού και το γούστο του χρήστη.

 

Όπως δηλώνει η ίδια η Xiaomi, έχουν ήδη καταχωρηθεί 200 διαφορετικές μάρκες ρυζιού για αυτόν τον σκοπό και θα καταχωρηθούν και άλλες μελλοντικά. Για το Mi Ecosystem, η Xiaomi σκοπεύει να συνεργαστεί με 55 εταιρείες συνολικά, 7 από τις οποίες έχουν ετήσιες πωλήσεις πάνω από $15 εκατομμύρια, σύμφωνα με την ίδια την Xiaomi.

 

Ο Lei Jun, ιδρυτής και CEO της Xiaomi, δηλώνει ότι, με το συγκεκριμένο οικοσύστημα, σκοπεύει να αναβαθμίσει την ποιότητα των προϊόντων που κατασκευάζονται στην Κίνα.

 

Link.png Site: TheVerge