Το επιχειρηματικό μοντέλο της Xiaomi επανέλαβε ο αντιπρόεδρος της εταιρείας, Hugo Barra σε συνέντευξη του στο Reuters, ένα μοντέλο που δεν περιλαμβάνει -για την ώρα- κέρδη από πωλήσεις smartphone.

Όπως αναφέρει ο Barra, «η Xiaomi μπορεί να πουλήσει 10 δισ. smartphones χωρίς να έχει οποιοδήποτε κέρδος». Ο λόγος είναι το μακροπρόθεσμο πλάνο της εταιρείας στο οποίο η κινέζικη εταιρεία προσβλέπει σε έσοδα που θα προέλθουν τα επόμενα χρόνια από διαφορετικές υπηρεσίες, χωρίς να περιμένει άμεσα οφέλη από την πώληση hardware. Επιπλέον η Xiaomi σύμφωνα με το υψηλόβαθμο στέλεχος της, εστιάζει ολοένα και περισσότερα την προσοχή της σε άλλες κατηγορίες όπως αυτή του έξυπνου σπιτιού, αλλά και σε πωλήσεις λογισμικού και υπηρεσιών.

 

Με βάση όμως τα τελευταία οικονομικά αποτελέσματα, οι πωλήσεις smartphone της Xiaomi σημείωσαν πτώση 12% τον περασμένο χρόνο ενώ όπως προβλέπει η εταιρεία ερευνών IDC, οι πωλήσεις για το τρίτο τρίμηνο στην Κίνα θα σημειώσουν πολύ μεγάλη πτώση η οποία θα κυμανθεί στο 45%. Για την ώρα η Xiaomi δεν χρειάζεται να μπει στο Χρηματιστήριο ή να συγκεντρώσει κεφάλαια μέσω κάποιας χρηματοδότησης, όμως όπως δηλώνει ο Hugo Barra, η εταιρεία προσβλέπει στην έκθεση CES όπου στις αρχές του Ιανουαρίου θα αποκαλύψει ένα νέο προιόν.

 

Όπως όλα δείχνουν, η πολιτική της Xiaomi παρουσιάζει αρκετά κοινά στοιχεία με αυτή της Amazon και των συσκευών που αυτή κυκλοφορεί σε πολύ χαμηλές τιμές, προωθώντας κατά τη διάρκεια χρήσης τους τις διάφορες υπηρεσίες της εταιρείας.

 

Link.png Site: TechCrunch