Το Mi Mix 2 είναι το επόμενο smartphone της Xiaomi το οποίο κυκλοφορεί επίσημα στη χώρα μας από την Info Quest, τον εξουσιοδοτημένο διανομέα της κινεζικής εταιρείας στη χώρα μας.

Από σήμερα διαθέσιμα θα είναι και τα δύο μοντέλα ενώ αποτελεί το πρώτο μοντέλο της εταιρείας που ξεφεύγει από τη μεσαία τιμολογιακά κατηγορία αφού έρχεται με κόστος μεγαλύτερο των €500. Συγκεκριμένα και τα δύο μοντέλα ξεχωρίζουν όπως η πρώτη γενιά, για το σχεδιασμό της οθόνης η οποία έχει ελάχιστα περιθώρια στις 3 από τις τέσσερις πλευρές της. Μάλιστα το μέγεθος της συσκευής είναι κατά 11.9% μικρότερο από τον προκάτοχό της αν και διαθέτει οθόνη 5,99 ιντσών, τεχνολογίας IPS, η οποία καλύπτει το 80.1% της συνολικής εμπρόσθιας επιφάνειας.

Στο εσωτερικό υπάρχει ένα από τα κορυφαία chipsets της Qualcomm, το Snapdragon 835 με οκταπύρηνο επεξεργαστή, και 6GB μνήμη για το αρχικό μοντέλο το οποίο έρχεται σε μαύρο χρώμα και με 64GB αποθηκευτικό χώρο Όμως στα καταστήματα οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να βρουν και τη λευκή έκδοση με πλήρη κεραμική σχεδίαση αλλά και μεγαλύτερη μνήμη στα 8GB, με τον αποθηκευτικό χώρο να διπλασιάζεται στα 128GB. Στο πίσω μέρος υπάρχει η βασική κάμερα των 12MP κατασκευής Sony με υποστήριξη οπτικής σταθεροποίησης 4 αξόνων αλλά και δυνατότητα εγγραφής βίντεο σε 4K ανάλυση.

xiaomi.jpg.2d7720b7bce8dfd05816b137079006ca.jpg

Η τιμή του βασικού μοντέλου με τα 4GB RAM και 64GB αποθηκευτικού χώρου έχει οριστεί στα €549 ενώ το μοντέλο Special Edition έρχεται με τιμή €699.

Στα πλαίσια της συνέντευξης τύπου ενημερωθήκαμε ακόμα ότι η Xiaomi έχει περάσει πλέον στην τρίτη θέση των πωλήσεων στη χώρα μας πίσω από τη Samsung και τη Huawei μετά από παρουσία μόλις 14 μηνών, ενώ η Info Quest ετοιμάζει μέσα στη χρονιά και ένα δεύτερο κατάστημα Mi Store στην Αττική το οποίο θα είναι μεγαλύτερο από το υπάρχον. Κάτι τέτοιο κρίνεται αναγκαίο από τη στιγμή που η γκάμα των προϊόντων της κινεζικής εταιρείας αναμένεται να επεκταθεί σημαντικά μέσα στη χρονιά. 

Ήδη ξεκίνησε να διατίθεται το Amazfit Bip, το νέο έξυπνο ρολόι με κόστος €99, μια κυκλοφορία που αναμένεται να ενισχύσει το μερίδιο του 50% που διαθέτει ήδη στη χώρα μας η Xiaomi στην κατηγορία των wearables. Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις, τον Μάρτιο θα πρέπει να περιμένουμε την 360 Webcam ενώ το Μάιο θα κάνει την εμφάνισή της και η πλήρης πρόταση για το έξυπνο σπίτι, το Mi Home Kit με κόστος για το αρχικό πακέτο μικρότερο των €100. Τον ίδιο μήνα στην Ελλάδα θα κυκλοφορήσει και η δεύτερη πρόταση της Xiaomi για μεταφορές μετά το ηλεκτρικό σκούτερ, που δεν είναι άλλη από το ηλεκτρικό ποδήλατο της εταιρείας, το Qi Cycle το οποίο διαθέτει αυτονομία 45 χιλιομέτρων και μπορεί και διπλώνει για πιο εύκολη μεταφορά.