Η Xiaomi συνεχίζει να επεκτείνεται εκτός Κίνας με αργούς αλλά σταθερούς ρυθμούς, ενώ ειδικά για την Ελλάδα, η προϊοντική γκάμα της εταιρείας αναμένεται να επεκταθεί σημαντικά αυτό το χρόνο όπως μαθαίνουμε.

Το Μεξικό είναι η επόμενη χώρα στην οποία θα κάνει επίσημα την εμφάνισή της η Xiaomi, αρχικά με ένα smartphone, το Redmi Note 4 με κόστος περίπου στα $287. Λίγο αργότερα αναμένεται και η κυκλοφορία του πιο οικονομικού Redmi 4x, με τιμή $209. Εκτός από νέο hardware, η κινεζική εταιρεία θα κάνει διαθέσιμη στο Μεξικό και την εφαρμογή Mi Community που σημειώνει μεγάλη επιτυχία στην Κίνα, φέρνοντας πιο κοντά τους φίλους της εταιρείας με την ίδια τη Xiaomi με ανακοινώσεις νέων προϊόντων κ.α.

 

Σε ότι αφορά την Ελλάδα, με την ευκαιρία της διαθεσιμότητας του Mi Note 2 επίσημα στη χώρα μας από τον επίσημο διανομέα, την Info Quest, μαθαίνουμε ότι η συνεργασία των δύο εταιρειών θα επεκταθεί σημαντικά μέσα στο χρόνο. Αρχικά το Mi Note 2 είναι το πρώτο smartphone της σειράς Mi της Xiaomi που εισάγεται επίσημα στη χώρα μας, με την τιμή του να έχει οριστεί στα €699. Στα τεχνικά χαρακτηριστικά του ξεχωρίζει η υποστήριξη dual sim καθώς και η οθόνη των 5,7 ιντσών τεχνολογίας OLED με κυρτές πλευρές στην οθόνη και στο πίσω μέρος, κάνοντας το ένα από τα πιο όμορφα smartphones της αγοράς. Στο εσωτερικό υπάρχει επεξεργαστής Snapdragon 821 με 6GB μνήμη, 128GB αποθηκευτικός χώρος UFS 2.0, μπαταρία 4070 mAh και κύρια κάμερα 22,5MP με EIS.

 

Το τεράστιο οικοσύστημα της Xiaomi δεν περιλαμβάνει μόνο smartphones και όπως έγινε σαφές σε ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε σήμερα, τους επόμενους μήνες η κινεζική εταιρεία θα έχει μια αρκετά έντονη παρουσία στην ελληνική αγορά με πολλά νέα προϊόντα. Η αρχή θα γίνει τις επόμενες 30 ημέρες με τα δημοφιλή Power Bank των 5.000mAh και 20.000mAh ενώ το ίδιο διάστημα θα κυκλοφορήσει και το Xiaomi Wireless Bluetooth Speaker. Ακόμα μέσα στο καλοκαίρι θα πρέπει να περιμένουμε και το τελευταίο κορυφαίο smartphone της Xiaomi, το Mi6 που κυκλοφόρησε πριν μερικές ημέρες στην Κίνα.

 

Όπως ανακοινώθηκε, το β' εξάμηνο, η ελληνική αντιπροσωπεία θα επεκτείνει τη γκάμα των προϊόντων της Xiaomi στην ελληνική αγορά με έμφαση στις IoT προτάσεις που έχουν σχέση μεταξύ άλλων με το οικοσύστημα Mi Home και το έξυπνο σπίτι. Αναλυτικά τα νέα προϊόντα που θα πρέπει να περιμένουμε είναι τα εξής:

  • Notebook Air 12,5/13.3"
  • Mi Drone 4K
  • Mi 360 Camera
  • Mi Home Kit (Sensors, Hub)
  • Mi Air Purifier 2
  • Mi Water Purifier
  • Mi Air Humidifier
  • Mi Rice Cooker
  • Yeelight RGBW


Εντύπωση προκαλεί και το γεγονός ότι η Ελλάδα θα είναι μία από τις πρώτες Ευρωπαϊκές χώρες στις οποίες θα κυκλοφορήσουν και οι ηλεκτρικές λύσεις προσωπικής μεταφοράς της Xiaomi όπως το Ninebot mini, το Mi Scooter καθώς και το Qi Cycle, το έξυπνο αναδιπλούμενο ποδήλατο της κινεζικής εταιρείας.