Η Xiaomi ανακοίνωσε ένα νέο λειτουργικό σύστημα για τις φορητές της συσκευές με την ονομασία HyperOS.

Με μήνυμα στο X (πρώην Twitter) η εταιρεία επιβεβαίωσε ότι το νέο λειτουργικό θα γίνει διαθέσιμο παγκοσμίως και θα κάνει το ντεμπούτο του στην επερχόμενη σειρά Xiaomi 14. Το HyperOS θα αντικαταστήσει επίσης σταδιακά το MIUI της Xiaomi, το οποίο υπάρχει εδώ και 13 χρόνια.

Με βάση τις πρώτες και λιγοστές πληροφορίες, το HyperOS έχει σχεδιαστεί για να εξυπηρετεί την ευρεία γκάμα προϊόντων της Xiaomi, πέρα από τα smartphones. Η εταιρεία λέει ότι η νέα πλατφόρμα θα συνδέσει ολόκληρο το οικοσύστημα προϊόντων της σε 200 κατηγορίες, συμπεριλαμβανομένων των έξυπνων οικιακών συσκευών, των επερχόμενων ηλεκτρικών αυτοκινήτων και άλλων. Στην ουσία η Xiaomi ακολουθεί τα βήματα της Huawei με το HarmonyOS, το οποίο είναι αυτό που τροφοδοτεί τις mobile συσκευές της εταιρείας, βασισμένο κι' αυτό στο Android.

«Το 2014, όταν άρχισε να διαμορφώνεται το τμήμα IoT μας, ξεκινήσαμε μια διερευνητική ανάπτυξη. Το 2017, ξεκίνησε επίσημα η έρευνα και ανάπτυξη ενός νέου συστήματος για την υποστήριξη όλων των οικολογικών συσκευών και εφαρμογών με ένα ολοκληρωμένο framework σε επίπεδο συστήματος. Αυτή είναι η επιδίωξή μας», έγραψε ο διευθύνων σύμβουλος της Xiaomi Lei Jun σε μια ανάρτηση στο Weibo.

Το HyperOS "βασίζεται στην ενσωμάτωση του εξελιγμένου Android και του συστήματος Vela που αναπτύσσει η ίδια η Xiaomi, ξαναγράφοντας πλήρως την υποκείμενη αρχιτεκτονική και προετοιμάζοντας μια δημόσια βάση για το Internet of Everything για δεκάδες δισεκατομμύρια συσκευές και συνδέσεις στο μέλλον", εξήγησε ο Jun.

Αν και η εταιρεία δήλωσε ότι το HyperOS θα το δούμε αρχικά στη σειρά Xiaomi 14, δεν κυκλοφόρησε κάποια εικόνα του ενώ δεν έχουμε λεπτομέρειες σχετικά με τα νέα χαρακτηριστικά που φέρνει. Υποθέτουμε ότι η εταιρεία θα αποκαλύψει περισσότερες πληροφορίες όταν παρουσιάσει τις νέες ναυαρχίδες αργότερα αυτό το μήνα στην Κίνα.

  • Like 10